Kampioenschap voorlopig ver weg voor Zunobri

Kampioenschap voorlopig ver weg voor Zunobri

RODEN – Na het verlies tegen EKC staat de derde wedstrijd op het programma. Iets dichter bij huis is het Noordenveld 4. Geen makkelijke klus om met de punten naar huis te gaan. Noordenveld 4 heeft een bak ervaring en mag zeker niet onderschat worden. De afgelopen week hebben de spelers van Zunobri hard gewerkt aan een nieuw aanvalsplan. De vraag is of de ploeg daar al de vruchten van kan plukken.

Scheidsrechter R. Greive fluit voor het begin en het is Zunobri met het eerste doelpunt. Thomas Wijtsma brengt de ploeg op voorsprong. Noordenveld maakt de 1-1 en Stefan Steenbergen maakt de 1-2. De eerste minuten gaan gelijk op als Noordenveld de 2-2 binnen gooit. Maar Noordenveld heeft beduidend minder kansen nodig om tot scoren te komen. Het begint een plaaggeest te worden. Kansen genoeg, doelpunten te weinig.

Noordenveld pakt de voorsprong en breidt deze al snel uit tot drie doelpunten. Sharon van der Leest weet van dichtbij te scoren en er staat 6-3 op het scorebord. Janneke van Hielkema weet dan ook van dichtbij te scoren voor de 6-4. Het lukt de spelers van Zunobri dan niet om bij te blijven.
Het wordt 8-4 tot Tjeerd de Jong de 8-5 binnen schiet. Dan wordt de achterstand nog groter, 11-5. Waar tegen EKC de tegendoelpunten voornamelijk van de heren kwamen is dat tegen Noordenveld het tegenovergestelde. In de eerste helft zijn het zeker tien doelpunten van de dames van Noordenveld.

Nog een aantal minuten tot de rust. Thomas en Tjeerd maken elk hun tweede doelpunt en verkleinen de achterstand tot vier. Noordenveld met twee. Tjeerd met zijn derde van de wedstrijd, 13-8. Beide ploegen zoeken de kleedkamers op.

Er is lichte frustratie. Van te voren was duidelijk dat er hard gewerkt moest worden, maar met een verschil van vijf doelpunten zullen de spelers toch echt boven zichzelf uit moeten stijgen om er nog iets van te maken. Als antwoord op de vele damesgoals besluit coach Willem Pera de beide dames Yoon-Ie Luining en Karlijn Suurd in te wisselen. Later zouden ook Rolf Pera en Matthijs Blauw het veld betreden.

Binnen een mum van tijd is Zunobri terug in de wedstrijd. Manon Brander knalt de 13-9 binnen. Samen met Stefan neemt zij het voortouw. Stefan weet binnen enkele minuten de 13-10 en de 13-11 binnen te schieten. Het geloof is teruggekeerd, maar het is Noordenveld met een antwoord. Strafworp, 14-11. Tjeerd voor zijn vierde doelpunt en de 14-12. Noordenveld met twee antwoorden. 15-12. 16-12.

De rest van de wedstrijd blijft het verschil rond de vier doelpunten. De ploeg doet zijn best. Thomas maakt zijn derde. Noordenveld maakt hun zeventiende en achttiende. Simone Veenstra weet ook nog te scoren, een strafworp voor de 18-14. De inmiddels ingevallen Rolf Pera weet nog een stempel op de wedstrijd te zetten. Op atletische wijze, als een basketballer, draait hij weg van zijn tegenstander en legt de 19-15 erin. 20-15. Stefan mag dan de 20-16 binnen schieten.

Einde wedstrijd. Na drie wedstrijden staat het ambiteuze Zunobri 1 nog op twee punten, vijfde in de poule. Op het programma staan drie thuiswedstrijden gepland voor het restant van 2023. KVW ’22 6, Stadskanaal ‘74 3 en de return tegen Noordenveld 4 in de Quicksilver S. Drie wedstrijden die gewonnen moeten worden. Om bovenin mee te draaien.  

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram