Zunobri D2 heeft wedstrijdspanning

Zunobri D2 heeft wedstrijdspanning

Het team D2 mocht op 25 november in Roden spelen tegen Noordenveld. Eerst moesten we een half uur wachten omdat er nog getraind werd in de zaal. En wel door het eerste team van Donar. Mooi om te zien, die landelijke toppers. Ook wel met de nuance dat een basketballen altijd twee kansen heeft om te scoren: rechtstreeks of via het bord. Enfin, na het halve uur mochten we  los. 

Als je, zoals ik  niet elke wedstrijd van het team ziet, merk je de groei die de individuele spelers maken en daardoor ook de vorderingen die ze als team maken. 
En geweldig om de wedstrijdspanning mee te voelen vanaf de kant. Er ontstaan al ritueeltjes na een gemaakt punt. Jammer dat we dat niet wat meer zagen. 
De sporthal in Roden is voorzien van luxe gadgets. De tijd wordt op het centrale scorebord afgeteld. Eerst per seconden. De laatste minuut zelfs in tienden van seconden. En ik heb niet goed gekeken, maar ik vermoed dat de laatste seconde zelfs in honderdsten werd weggetikt. Wel bijzonder dat hiervoor maar liefst twee medewerkers van de club nodig zijn die het bedieningspaneel van achter een tafeltje bedienen. Fantastisch werk lijkt me dat… 
Een compliment voor de scheids die de wedstrijd kundig floot en alle fouten van de tegenstander resoluut afstrafte. 
En ook waardering voor onze coach die zich niet liet intimideren door de stand en de spelers boven zichzelf liet uitstijgen. Een standbeeld voor deze man. 
Na eerste kwart 4-0
Na tweede kwart 14-1
Na het derde kwart 21-1

Eindstand ben ik vergeten te noteren. Ik schat dat het iets van 23-22 is geworden ofzo…. 

Door: Marten van der Es 
Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram