Laatste kwartier te veel voor Zunobri

STEENWIJK – Het was even spannend of de wedstrijd door zou gaan. Met maar drie fitte heren kan er niet gekorbalft worden. Uiteindelijk was het onze redder in nood, Yoram Birza, die de zieke Matthijs Blauw vervangt. Noveas is de tegenstander in de tweede speelronde. Nooit eerder kwamen de twee ploegen elkaar tegen in de competitie.

Niet lang na het fluitsignaal van scheidsrechter B. Brands keek de ploeg uit Zuidhorn tegen een 3-0 achterstand. Drie rake afstandschoten. Stefan Steenbergen is de eerste aan de kant van Zunobri om te scoren. Van afstand maakt hij de 3-1. Noveas de 4-1. Thomas Wijtsma benut een strafworp en Janneke van Hielkema brengt het verschil terug naar slechts één punt.

Tot aan de rust zijn beide ploegen gewaagd aan elkaar. Dan Noveas, dan Manon Brander voor de 5-4. Noveas weer van ver. Dan weet Janneke haar tweede en derde van de wedstrijd te maken, 6-6. Manon met haar tweede en weet Zunobri op voorpsrong te brengen in het warme Steenwijk. Niet voor lang als Noveas de score op gelijke hoogte brengt. Stefan brengt met zijn tweede doelpunt Zunobri terug op voorsprong, maar het is Noveas die het heft in eigen handen neemt. 9-8 is de stand bij rust.

Het zweet druipt er af tijdens de bespreking. Niet alleen de warme zon, ook het grasveld is de boosdoener. Het is altijd hetzelfde verhaal met een grasveld. Vergeleken met het versleten kunstgrasveld in Zuidhorn is het een stuk zwaarder korfballen. Dat weerhoudt het team er niet van om bij de pakken neer te gaan zitten. 30 minuten lang hebben de spelers laten zien dat zij kunnen opboksen tegen Noveas. Op naar de volgende 30 minuten.

Ook de tweede helft weet Zunobri bij te blijven. Noveas scoort de 10-8. Stefan opnieuw van afstand voor de 10-9. Noveas de 11-9. Thomas met zijn tweede voor de 11-10. Noveas weet steeds de voorsprong te behouden. Opnieuw scoren zij voor de 12-10. Yoram weet dan zijn basisplek te bekronen met de 12-11. Voor de zoveelste keer is het verschil slechts een punt. De tank van Zunobri is alleen echt bijna leeg, waar Noveas met een aantal tactische wissels en een volle tank door blijft gaan om de punten in Steenwijk te laten.

Noveas scoort de 13-11, de 14-11, de 15-11. Stefan weet dan iets terug te doen met de 15-12, maar het baat niet. Noveas breidt de score uit naar 18-12, Stefan weet dan nog wel zijn vijfde te scoren voor de 18-13, maar Noveas antwoordt opnieuw met drie doelpunten. Simone Veenstra komt met het slotakkoord voor de 21-14 en het is einde wedstrijd.

Na de goede wedstrijd tegen Stadskanaal ’74 en nu een helft lang gelijk op gaan met Noveas, gaat de ploeg met een goed gevoel richting de volgende wedstrijd. Niet voor de competitie. Dit jaar doet Zunobri weer mee in de AP Buitenbeker. Pallas ‘08/thebagstore.nl komt woensdag, 20:00, op bezoek voor de eerste ronde.

Door: Stefan Steenbergen