Wel de complimenten maar niet de punten voor Zunobri 1

Wel de complimenten maar niet de punten voor Zunobri 1

In speelronde zes kwam It Fean/Boelenslaan op bezoek in sporthal de Quick Silver S. De Friezen kwamen als koploper naar Zuidhorn, en waren vol zelfvertrouwen ook hier de punten op te halen. Vorige week nog maakte It Fean/Boelenslaan een enorme uitglijder door ruim te verliezen van de Pein uit Opeinde. Met de verlies in het achterhoofd wilde It Fean/Boelenslaan graag revanche. 

Zunobri staat nog altijd puntloos onderaan in de loodzware poule 3A. Vorige week speelde de Esha formatie een verdienstelijke wedstrijd tegen Stadskanaal ‘74. Graag wilden de Zuidhorners hieraan een goed vervolg geven. 

Scheidsrechter van der Meer floot de wedstrijd rond 15.15 op gang en het ruim toegestroomde publiek kon er goed voor gaan zitten. 

Het eerste initiatief was voor It Fean, dat al snel op een 0-3 voorsprong kwam. Zunobri echter wilde zich niet in de beginfase al uit de wedstrijd laten spelen, en stroopte de mouwen op. Peter Schutte, die vandaag de zieke Stefan Steenbergen uitstekend kwam vervangen, schoot Zunobri van afstand op 1-3. De eerste tien minuten van de wedstrijd moest It Fean vol aan de bak om los te komen van de gemotiveerde ploeg van Willem Pera. Tot 3-4 ging de stand gelijk op met goals van onder andere Karlijn Suurd. 

Hierna begonnen de goals aan de Friese makkelijker te vallen en werd de voorsprong uitgebreid naar 4-9. In deze fase van de wedstrijd ging het thuispubliek achter de ploeg staan, en bleef Zunobri knokken voor iedere meter. Met doelpunten van Sharon van der Leest en later ook Allard Veldman bleef Zunobri aardig in het spoor. In de slotfase van de eerste helft moest Zunobri, ondanks het harde werken, toch een aantal tegengoals incasseren. Hierdoor was de ruststand 8-17.

In het begin van het tweede bedrijf startten de gasten met vier treffers op rij voordat Zunobri iets terug kon doen. Ondanks de achterstand bleef de Zuidhorner ploeg knokken wat resulteerde in doelpunten voor onder andere invaller Matthijs Blaauw en even later Simone Veenstra. 

Uiteindelijk verloor Zunobri de wedstrijd met ruime cijfers, maar mag het toch trots zijn op de wijze waarop strijd is geleverd. Iedere week treft Zunobri sterke tegenstanders, maar wanneer op deze manier wordt gespeeld mag het toch trots zijn op de progressie die geboekt wordt. Het massaal opgekomen publiek werd na de wedstrijd nadrukkelijk bedankt, want zonder te luidkeelse aanmoedigingen was het voor Zunobri moeilijk geweest zo door te knokken als vandaag gebeurde. 

Door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram