Zunobri 1 ondanks verlies, scorend uitstekend

ZUIDHORN – De eerste competitiewedstrijd van 2023 wordt gespeeld tegen Stadskanaal ’74. Beide ploegen bungelen onder in de poule. Beide ploegen gretig om met punten terug naar huis te gaan. Beide ploegen kwamen elkaar eerder tegen in de veldcompetitie. Die wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Stadskanaal, 9 – 23.

Eerdere wedstrijden was het Zunobri dat het zichzelf steeds lastig maakt. Zij zouden pas na tien minuten goed in de wedstrijd komen, kijkend naar een grote achterstand. Een goed voornemen van de ploeg was dan ook om vanaf de eerste minuten met alle krachten de wedstrijd in te knallen.

Zo komt de ploeg op een 0-1 achterstand, maar zijn het Fred Pera, Stefan Steenbergen en Manon Brander die het voortouw nemen. Voor het eerst dit seizoen is het Zunobri dat op een voorsprong komt. De goede voorbereiding en de bemoedigende woorden van Willem Pera betalen zich af. Het zelfvertrouwen spat ervan af bij Zunobri, maar ook nog steeds bij de spelers van Stadskanaal.

Zij laten zich niet gek maken. Het is slechts 3-1 met genoeg tijd tot het eindsignaal. Een goede start voor de thuisploeg, die niet doorgetrokken wordt en Stadskanaal weet maar liefst zes keer te scoren zonder enig tegenantwoord.

Met 3-7 op het scorebord breekt Karlijn Suurd de streak van Stadskanaal en valt er weer iets te juichen voor het thuispubliek. Simone Veenstra scoort later met een doorloopbal de 5-9 en houdt het verschil op vier doelpunten. Na een tegendoelpunt van afstand schiet Manon op haar traditionele wijze van een flinke afstand even de 6-10 erin. Op fraaie wijze maakt Fred zijn tweede voor de 7-10.

De tank raakt steeds leger en leger bij de thuisploeg. Met een verschil van drie doelpunten besluit Stadskanaal om weer gas te geven en breidt hun voorsprong uit naar 7-13. Het laatste deel van de eerste helft blijft het verschil enigszins gelijk. Om en om entertainen de ploegen het publiek.

Fred maakt zijn derde met een doorloopbal. Stadskanaal weer van afstand. Manon weer van afstand. Stadskanaal benut een vrije bal. Tjeerd de Jong maakt van dichtbij de 10-15. Stadskanaal nog eens een vrije bal. Karlijn nogmaals van afstand en noteert haar tweede van de wedstrijd voor een rust stand van 11-18.

29 doelpunten in alleen de eerste helft. Een helft vol energie en strijdlust van beide ploegen. In de kleedkamer heerst een tevreden sfeer bij Zunobri. De goede voornemens lijken al behaald te zijn. Met het zweet op het voorhoofd hebben de spelers van Zunobri even de tijd om de batterij op te laden.

De teams gaan verder waar ze gebleven waren. Stadskanaal opent de score. Karlijn blijft scoren, deze keer van dichtbij. Fred weet nogmaals een doorloopbal te scoren en komt op vier doelpunten. Sharon van der Leest komt de tweede helft in het veld en het duurt niet lang of zij mag ook haar naam bij de doelpuntenmakers zetten.
Ondertussen staat het 14-21. Karlijn weet niet van ophouden en nu is het een doorloopbal waarmee de stand op 15-21 komt.

Fred en Karlijn staan op dit moment op vier doelpunten elk. Hoewel de winst steeds verder uit het zicht raakt is er altijd nog de onderlinge strijd wie topscorer aan de kant van Zunobri wordt. Fred doet goede zaken met zijn vijfde doelpunt. Tjeerd maakt de 17-24, waarna Karlijn ook voor de vijfde keerde korf vindt. Niet veel later weet zij ook nog eens een vrije bal te benutten en zet de teller op zes en is daarmee topscorer van de wedstrijd.

Sharon beloont haarzelf met een tweede doelpunt en mag van spreken van een uitstekende invalbeurt. Met een stand van 20-25 is de tank dan toch echt leeg bij Zunobri. Zij weten niet meer te scoren. Aan de andere kant zitten er nog vier doelpunten in de reserves van Stadskanaal en luidt het fluitsignaal bij een stand van 20-29.

Een goed begin is het halve werk. Dat bleek de doorslag te geven voor het beste resultaat tot nu toe. De ploeg uit Zuidhorn weet nog geen punten te pakken, maar met twintig doelpunten is de toon gezet voor de rest van het jaar.

Zaterdag 21 januari is het It Fean/Boelenslaan 1 dat op bezoek komt. De koploper in de poule. Zunobri staat voor een grote opgave, maar als SV Spakenburg weet te stunten tegen FC Groningen, is er zeker hoop.