Zunobri blijft positief ondanks groot verlies

BUITENPOST – De laatste wedstrijd van het jaar 2022 wordt gespeeld tegen Olympia onder leiding van Christiaan Schaafsma. De derby van de coaches. Olympia heeft eerder gewonnen van zowel De Pein, als Roreko. Waar Zunobri het onderspit moest delven.

Voor aanvang van de wedstrijd herinnerde coach Willem Pera de spelers dat het scoren het grootste probleem is binnen het team. Worden de kansen afgemaakt dan kan het Olympia nog lastig gemaakt worden. Aanvallend zijn wij verbeterd sinds het begin van het zaalseizoen. De verdediging moet vanaf de eerste minuut hard aan de bak.

Het duurde ruim tien minuten voordat de verdediging van Zunobri opgewarmd was. De aanval stond onder grote druk en komt nauwelijks tot scoren. Ondertussen was Olympia dan ook al ruim uitgelopen. De frustratie begon op te lopen. Het leek een herhaling te worden van de uitwedstrijd tegen De Pein. Tijd voor een time-out. Met bemoedigende woorden ging Zunobri verder om er het beste van te maken.

Na de time-out werd er stukken beter verdedigd en werd het doelpuntenfestijn van Olympia nog even uitgesteld. Aan de andere kant stond Olympia vanaf de eerste minuut al goed te verdedigen en maakt het Zunobri zeker niet makkelijk. Uiteindelijk zouden er maar vier doelpunten komen voor Zunobri. Simone Veenstra blijft scherp schieten voor twee doelpunten, Matthijs Blaauw weet de korf te vinden en Peter Schutte beloont een persoonlijk sterke wedstrijd met een doelpunt. Olympia scoort iets vaker voor een eindstand van 27-4.

Junioren Tessa Schutte, Julian Bolster en Yoram Birza mochten ook nog minuten maken in deze lastige wedstrijd. Complimenten voor de jongelingen. Zij brachten verse energie op het veld. Toch moeten zij nog wachten op hun eerste doelpunt in het eerste team. Tot twee keer toe was Julian dichtbij, maar ook hij had de pech dat de bal maar niet door de korf viel.

Toch hoeft Zunobri niet te spreken van een totale nederlaag. Net als de voorgaande wedstrijden geven de uitslagen een ietwat vertekend beeld. Terugdenkend aan de eerste wedstrijd tegen De Pein zijn de spelers mentaal sterker geworden. Er is minder onderlinge frustratie. De volledige zestig minuten wordt er gestreden. De groei als team zet door. “Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest”, zei Cruijff.

Door: Stefan Steenbergen