Hatchers uit Maleisië te gast bij korfballers Zunobri

Hatchers uit Maleisië te gast bij korfballers Zunobri

ZUIDHORN – Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk weer zover. Korfbalvereniging Zunobri mocht weer gastheer spelen voor een internationaal team. Dit jaar kwamen de Hatchers uit Maleisië op bezoek in sporthal de Quick Silver S in Zuidhorn.

De Hatchers zijn in Ńederland om deel te nemen aan het IKT in Stadskanaal. Alweer voor de twintigste keer wordt het toernooi georganiseerd door KV Stadskanaal ‘74.
In aanloop naar het toernooi werd er door de Harchers tegen diverse tegenstanders geoefend in de regio. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst samen genoten van een goede sportmaaltijd, waarna rond 18.30 de wedstrijd aanving. Na een mooi voorstelronde, waarin zowel de E- als de D-pupillen mochten oplopen met de spelers, kon de wedstrijd starten.
Besloten was om de wedstrijd in 3 x 20 minuten te spelen. Zunobri speelde deze wedstrijd in een wisselende samenstelling, waarin zowel voor de junioren-jeugd, de recreanten als het eerste team speelminuten waren. 

Tijdens de wedstrijd vielen de doelpunten aan beide kanten redelijk gemakkelijk. De snelle en beweeglijke Maleisiërs draaiden af en toe de verdediging van Zunobri helemaal dol.
Ook aan Zunobri zijde waren prachtige combinaties die konden worden gepromoveerd tot doelpunten.
In de pauzes van de wedstrijd kon het massaal toegestroomde publiek meedoen met de verloting, met prijzen mogelijk gemaakt door enkele lokale ondernemers zoals Vers uit het Noorden, Schagen Infra b.v., Koethuysch Kaas en Bakkerij Smit. 

De wedstrijd eindigde in een 15-21 overwinning voor de gasten uit Maleisië, die daardoor vol zelfvertrouwen zullen afreizen naar Stadskanaal.

Zunobri is de bovengenoemde sponsoren dankbaar voor het mogelijk maken van deze korfbalavond. 

Door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram