Zunobri vind de korf moeizaam tegen MN en W

Zunobri vind de korf moeizaam tegen MN en W

HIJUM – Na een lange reis door Friesland kwam de ploeg uit Zuidhorn eindelijk aan bij de tegenstander van vandaag, MN en W 1. Sinds de grote nederlaag tegen Stadskanaal 1 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in de samenstelling van de vakken. MN en W is dan een goede tegenstander om deze nieuwe vakken uit te testen.

De eerste helft was niet spannend. Sterker nog, Zunobri wist de eerste helft niet te scoren. Zij moesten wel een aantal knullige doelpunten incasseren. Tjeerd de Jong wist wel te scoren, maar deze mocht niet tellen. Zijn schot werd net na de fluit gelost. Met een schamele stand van 4-0 zochten beide ploegen de ‘klaairomten’ op.

Hoewel er niet werd gescoord in de eerste helft, lieten de spelers wel vooruitgang zien in hun spel, zowel aanvallend, als verdedigend. In de kleedkamer werden de wissels aangekondigd en het moed ingepraat om de tweede helft alles te geven. Er valt nog wat te halen in Hijum.

MN en W opende de tweede helft met de 5-0 en dan is daar toch het doelpunt voor Tjeerd. Van afstand mikt hij de 5-1 erin. De hoop is nog niet opgegeven, maar de achterstand van vier doelpunten uit de eerste helft blijft het team achtervolgen. De tweede helft scoren beide ploegen om en om. 6-1 tegen, 6-2 van Stefan Steenbergen, 7-2 tegen, 7-3 van Tjeerd, 8-3 tegen, 8-4 van Matthijs Blaauw. Tjeerd en Stefan weten nog een keer te scoren. Net als Allard Veldman.

Na 30 minuten zwoegen weet Zunobri opnieuw een sterkere tweede helft te spelen. Eindstand 12-7. Zaterdag, 15 oktober, reist de ploeg af naar Damwoude voor de confrontatie met WIK ’34. Een oude bekende van Zunobri 1 en een leuke tegenstander voor de tweede krachtmeting van de vernieuwde vakken.

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram