Spelregel “1 schots regel” gewijzigd

Spelregel “1 schots regel” gewijzigd

KNKV – De korfbalbond geeft aan dat de spelregel over de situatie na het vallen van een verdediger, gewijzigd is. De “1 schots regel”. Er zijn meer wijzigingen maar dit is waar Zunobri mee te maken krijgt. 

Afgelopen jaren was het zo dat als een verdediger gevallen was, ook als er geen sprake was van een overtreding of blessure, de vrije aanvaller dan nog 1 schot mocht plegen voordat de scheidsrechter floot. 

Dit blijkt echter niet volgens de spelregels te zijn. Vanaf 1 september 2022, dus vanaf deze competitie fluiten scheidsrechters in deze situatie niet meer, er kan dus gewoon doorgespeeld worden. 

Wanneer moet er dan wel afgefloten worden? Op moment dat het een gevaarlijke situatie voor de gevallen speler of voor de overige spelers kan opleveren. Een blessure moet natuurlijk behandeld worden, het kan een gevaar zijn voor de gevallen speler als deze geblesseerd is maar niet geholpen wordt. Ook kunnen anders spelers over de gevallen speler struikelen. 

Het kan echter ook zijn dat de gevallen speler ergens aan de zijkanten ligt en nog moet opstaan en dat de vrije aanvaller meerdere keren de kans krijgt om te schieten, in dat geval laat de scheidsrechter gewoon doorspelen omdat er voor niemand een gevaar is. 

Wil je weten welke spelregelwijzigingen er nog meer zijn, klik hier.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram