Ook veldcompetitie op de schop

Ook veldcompetitie op de schop

Nadat afgelopen zaalseizoen er een extra klasse is ingevoerd en de 4e klasse is samengevoegd met de 3e klasse, veranderd er ook veel voor het veldseizoen 2023/2024. Dat is dus niet komend seizoen maar het seizoen daarop. 

In het breedte korfbal zal er niks veranderen, het huidige eerste team speelt wedstrijdklasse en zal dus wel aan die verandering onderhevig worden. 
De KNKV zal weer gebruik maken van de poules van 4 zoals direct na de corona werd ingevoerd om nog een competitie te kunnen spelen. 

De veldcompetitie wordt met ingang van het seizoen 2023/2024 een competitie die uit 2 gesplitste veldcompetities bestaat. Eén volledige competitie met 4 teams voor de zaal, als ook een volledige competitie met 4 teams na de zaal. Deze opzet is gelijk aan die van het breedtekorfbal. De eindstanden in de poules van de najaarscompetitie bepalen de inrichting van de niveaus in de voorjaarscompetitie. Hiermee wordt  gerealiseerd dat de teams zoveel mogelijk wedstrijden spelen tegen teams met een vergelijkbaar niveau. Door het spelen in poules van vier, speel je per competitie 2 wedstrijden minder.

Als je wilt lezen hoe deze laatste indeling precies plaats vind klik dan hier.

Wedstrijdsecretariaat

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram