Misschien nog veldcompetitie: routekaart

Misschien nog veldcompetitie: routekaart

ZUIDHORN – De KNKV heeft net als voor de zaal een routekaart gemaakt indien er weer gekorfbald mag worden. De KNKV schrijft zelfs dat het goede hoop heeft dat er straks weer gespeeld mag worden. 

In dat voortuitzicht heeft de KNKV een routekaart uitgezet. De voorwaarde om te starten is dat er minimaal 2,5 week door iedereen volledig getraind kan worden voor de competitiestart, op dit moment mogen 27+ nog geen contact training hebben. Als die 2,5 week trainen gegarandeerd is dan gaat daarna de competitie van start. 
M.a.w. als we de 24e april mogen starten dan moet er rond 7 april volledig getraind kunnen worden.

Als er tussen 24 april en 15 mei met competitie gestart mag worden dan wordt er een volledige (2e helft) veldcompetitie gespeeld. Dus 7 of 8 wedstrijden. De verschillen tussen vroeger starten en later beginnen zitten in het ritme van de wedstrijden. Als we eind april mogen starten zullen alle vakanties vrij zijn en wellicht nog een extra zaterdag, als het pas later kan zullen er steeds meer zaterdagen achter elkaar gespeeld moeten worden. 
Als er na 22 mei gestart kan worden is alleen de mogelijkheid er zoals bij breedte korfbal, dat wil zeggen dat wedstrijdkorfballers (bij ons alleen het 1e) dan hun tegenstanders geen 2e keer meer zullen ontmoeten en dat er mogelijk maar 6  wedstrijden worden gespeeld, zo speelt Zunobri 1 in een poule van 8 en hebben nu 6 gespeeld en moet Zunobri 1 dus nog 8 wedstrijden en moet Zunobri  tegen 1 tegenstander 2x, in dat geval zou Zunobri die tegenstander maar 1x ontmoeten. 
Als er pas na 29 mei gestart kan worden is korfballen nog steeds wel mogelijk maar zal de KNKV daarvoor nog een oplossing moeten bedenken, te denken valt aan een soort van vrije competitie waarbij het alleen nog maar gaat om het feit dat je lekker even speelt en waar geen promotie of degradatie mogelijk is. 

Om het hele bericht van de KNKV te lezen klik hier

Om de routekaart te bekijken klik hier

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram