Heropstarten trainingen na 3 maart

Heropstarten trainingen na 3 maart

We hebben in de laatste persconferentie te horen gekregen dat er voor jongeren tm 26 jaar wat versoepelingen aan zullen komen. Voor Zunobri een teken om alles weer langzaam op te gaan starten. Iedereen wil tenslotte graag weer op het veld staan! Het belangrijkste hierin is dat alle trainers zich momenteel weer veilig genoeg voelen om weer trainen te gaan geven. Vanaf dinsdag 9 maart starten de trainingen weer op, we zullen beginnen met 1 maal in de week trainen voor alle jeugdteams. Senioren 1 volgen een eigen programma waar mogelijk en in overleg met de hoofdtrainers. We starten dus op 9 maart, initiatieven om eerder te beginnen worden door het bestuur afgekeurd.

Hoe gaan we weer starten?

Als eerste: het allerbelangrijkste is dat de kinderen en trainers geheel klachtenvrij op het veld komen! Een verkoudheid of snotneus is al een klacht waarbij de kinderen dan wel trainers thuis moeten blijven. Voorkomen is beter dan genezen! We willen u ook met klem vragen om deze regel strikt op te volgen. Een afmelding in de app is voldoende. Trainers mogen een kind naar huis sturen wanneer hij of zij klachten heeft.

De kinderen mogen door 1 ouder worden gehaald of gebracht wanneer zij nog niet alleen mogen of kunnen komen naar de training. De ouder zet het kind af op de autoparkeerplaatsen en komt niet op het korfbalterrein! Kom niet te vroeg, 5 minuten voor aanvangstijd is meer dan voldoende.

Algemene regels:

 • Handen wassen bij aankomst en na het verlaten van het veld is verplicht
 • Er wordt aan twee kanten van het veld getraind om te zorgen dat de kinderen van verschillende teams gescheiden blijven
 • Ouders mogen tijdens een training niet blijven kijken
 • Kleedkamers en kantine zijn gesloten
 • Trakteren voor een eventuele verjaardag is helaas niet toegestaan
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;

Voor teams en trainingsgroepen tot en met 26 jaar geldt:

 • Er mogen geen activiteiten in de zaal plaatsvinden, alleen in de buitenlucht
 • Qua trainingen zijn er geen beperkingen, ook de afstandsregels hoeven tijdens de sportbeoefening niet nageleefd te worden;
 • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
 • Competities en wedstrijden tegen andere verenigingen zijn niet toegestaan.

Voor spelers van 27 jaar en ouder geldt:

 • Er mogen geen activiteiten in de zaal plaatsvinden, alleen in de buitenlucht
 • Er mag alleen in tweetallen gesport worden. De groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet.
 • De tweetallen moeten duidelijk onderscheidend zijn van de andere groepjes, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
 • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;

Belangrijk om te weten:

 • Er zal na elke twee trainingen een evaluatie plaats vinden tussen de JeCo en het bestuur om te kijken hoe alles verloopt omtrent de maatregelen waar we ons aan moeten houden.
 • Mocht er een coronabesmetting worden vastgesteld bij een teamlid dan zullen alle trainingen van het desbetreffende team worden geannuleerd tot er meer bekend is na contact met de GGD. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

 We moeten rekening houden met de avondklok voor de senioren training en de wisseling van teams daarom zullen we (zo lang dit nodig is) gaan trainen op de volgende aangepaste tijden:

Vanaf dinsdag 9 maart (niet eerder dus!):

17.30-18.20 E1 en D1

18.25-19.20 B1 en A1

19.25 – 20.25 Zunobri 1

 

Bestuur K.V. Zunobri

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram