Digitale Nieuwjaarspubquiz doorslaand succes

Digitale Nieuwjaarspubquiz doorslaand succes

Zaterdag 9 januari om 19.30 uur was het zover. De activiteitencommissie had een digitale pubquiz georganiseerd voor heel Zunobri en mensen die Zunobri een warm hart toedragen. 
De opgave begon wat haperend maar in de laatste week stroomden de aanmeldingen binnen. De quiz was zeer geslaagd met een topwinnaar. 

Maar liefst 34 jongere en oudere mensen verzamelden zich digitaal die avond om toch een pubquiz te volgen die elk jaar georganiseerd wordt. 
Daarmee is de pubquiz zelfs beter bezocht dan alle jaren daarvoor. Het was een drukke maar erg gezellige toestand. 
Ouders, oudvoorzitter, ereleden, D-pupillen, junioren, hele families, het paste allemaal uitstekend bij elkaar. 

Stefan Steenbergen opende de pubquiz namens de activiteitencommissie, wenste ieder een goed nieuwjaar en wist zeker dat er een mooie avond aan zat te komen. Hij gaf onze nieuwe voorzitter Henk Nieuwenhuis het woord.

Henk refereerde aan het afgelopen jaar, dat we eigenlijk nog niet zo’n gek jaar achter de rug hebben. En ja, corona zorgt voor veel onduidelijkheid en ook hij kon niet voorspellen wanneer we weer de wei in mogen. Maar hij wist zeker dat we met extra veel plezier weer aan de bak gaan als het weer mag. Hij deed een paar plannen uit de doeken, zoals de nieuwe organisatiestructuur, de plannen om meer jeugd te werven en hij had een kleine scoop voor ons, we zijn dit jaar weer ingeloot voor de Poeisz actie waar Zunobri altijd zoveel succes heeft gehad. Hij hief met iedereen het glas en toostte op het nieuwe jaar.
Daarmee wenste hij ieder een hele fijne pubquiz toe. 

Daarna werd uitgelegd hoe de pubquiz digitaal werkte, teams met namen als Draken, Froomies en zelfs 1 die aan onze voormalige speler refereerde Peter Mag Het Weten. Qua originaliteit dus niks te klagen. 

Toen ieder soms met enige moeite in een zogenaamde break-outroom was geplaatst bleven uw moderator (ondergetekende) over maar ook Hillie en Thees Bouma bleven nog even achter om het op een afstandje te volgen. 

De strijd brandde los, 1 team Toppertjes nam gelijk al de leiding door een vrijwel foutloze 1e en 2e ronde te scoren. Uiteraard klaagden de teams dat ze het zo moeilijk vonden maar daar trokken de Toppertjes zich niks van aan. De Frituurhapjes Met Wijn scoorden een hele slechte 2e ronde terwijl de Slagertjes hun hoofd maar nauwelijks boven water hielden in ronde 3 en 4. Oud-voorzitter Slager moest met zijn dochter Maaike toegeven dat het wel erg moeilijk was. 
Het team Werksmaatjes schoot door de vragen heen en deden het helemaal niet slecht, helaas waren het de laatste rondes die hen de das om deden. Ook de Draken deden het helemaal niet slecht maar voor hen waren rondes 3 en 4 de lastigste. 
De Froomies discussieerden zich een ongeluk, met al die Pera’s in 1 groep kon je daar op wachten natuurlijk. Helaas wisten de Froomies het niet te bolwerken, iets meer samenhorigheid had wellicht een hoger resultaat opgeleverd, maar dit is slechts de bescheiden mening van uw moderator die wellicht door de Froomies niet gedeeld wordt, waar bemoeit uw moderator zich ook mee. 
De Mice Family was stilletjes bezig met een opmars na een matige 1e en 2e ronde, de laatste ronde werd hen te machtig, logo’s was niet hun ding. 
Denigrerend maar niet zonder respect gingen de oudjes ook wel De Restjes genoemd, bestaande uit Fokje, Menno van Hielkema en voorzitter Henk Nieuwenhuis, best goed in de 1e en 2e ronde, tuurlijk het ging niet snel maar het gaf hoop. Wat werd die hoop de bodem in geslagen toen ze vanaf ronde 4 niet veel meer in de melk te brokkelen hadden. 
Een enorm groot team was Peter Mag Het Weten, wie die naam bedacht heeft… Uw moderator verdenkt het team van enige niet helemaal legale acties (zoals het gebruik van Google) en bovendien stuurde dit team pas na de antwoorden nog eens ronde 5 en 6 in, dus de 2e plaats was toch bijzonder, hoewel er slimme koppen in dat team zitten. 

De einduitslag werd onder The Champions van Queen gepresenteerd, onder een spetterende vuurwerkshow kwam de naam van De Toppertjes naar boven als nummer 1 in deze pubquiz. 
De prijs is geheim maar komt er aan. 

Daarna was er nog gelegenheid om na te borrelen en rond 22.45 vertrok de laatste uit de gezellige digitale vergadering. Met een mooie foto werd de pubquiz beëindigd. 

De einduitslag en de foto: 

1e plaats: De Toppers met 36 punten
2e plaats: Team Peter Mag Het Weten met 34 punten
3e plaats: gedeeld door de Teams Slagertjes, Draken en Frituurhapjes Met Wijn met 27,5 punten
4e plaats The Mice Family met 26 punten
5e plaats teams de Werksmaatjes en De Restjes met 24 punten
6e plaats De Froomies met 22 punten
 
Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram