Wat gaat er gebeuren met de zaalcompetitie

Wat gaat er gebeuren met de zaalcompetitie

Ons bericht van 12 november:
We zitten tot 18 november aan de nieuwe regels voor 2 week vast. Daarin wordt gesteld dat er voor senioren niet getraind mag worden met meer dan 2 personen, junioren en jonger mogen alles gewoon behalve oefenen/wedstrijden tegen andere clubs. Hier is vaak veel onduidelijkheid over want er mag wel in een ruimte met 30 personen worden gesport. 
In principe mag dit maar de trainer mag volgens NOC/NSF geen centraal training geven maar alleen per 2 tal aanwijzingen geven. 
Echter het verschilt per veiligheidsregio en zelfs per gemeente. Ook bestuur en TC zullen hierover moeten oordelen. Bij Zunobri hebben we nu gekozen om even niet te trainen bij de senioren. De persconferentie van di. 17 november moet duidelijkheid verschaffen, zoals het er nu uit ziet gaan we terug naar de regels van 14 oktober.

De KNKV schrijft verder dat er 5/6 december dan wellicht wedstrijden gespeeld kunnen worden, dit is alleen gebaseerd op het feit dat er geen officiële uitspraak is gepubliceerd, echter in de vorige persconferentie is al duidelijk aangegeven dat de regels van 14 oktober tot half december zullen worden gehandhaafd. De andere helft van december is het kerstvakantie, m.a.w. we moeten rekening houden met op zijn vroegst een competitiestart van januari 2021. 

Ons bericht van 29 oktober: 

De KNKV heeft een routekaart gemaakt op grond van diverse scenarios. Het scenario dat we gewoon kunnen starten, het scenario dat we later kunnen starten, het scenario dat we maar de helft van de zaal kunnen spelen en het scenario dat we helemaal niet meer kunnen spelen in de zaal. Hieronder een samenvatting, lees het gehele bericht door hier te klikken.

De KNKV creert in elk van die scenarios de mogelijkheden in deze routekaart voor senioren dat er 10 dagen getraind kan worden voordat de competitie ook echt begint (als deze mag beginnen uiteraard). Jeugd mag op dit moment nog vol trainen.

Grofweg komt het erop neer dat als we normaal kunnen starten op 21/11 dan veranderd er niks in het zaalprogramma. 
Als we kunnen starten tussen 28/11 en 9/1 dan missen we tussen de 1 en 4 competitiewedstrijden, die worden dan ingehaald op diverse andere data. 
Als we pas op 16/1 tot 6/2 kunnen starten spelen we een halve competitie. 
Als we pas daarna kunnen starten is er geen competitie. 

Wil je de routekaart zelf zien klik hier

Wil je het hele bericht lezen, klik hier.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram