Fanatieke wedstrijd in Beilen voor D1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Vitesse D1 uit Beilen op het programma. Door een fout van coach Loes vertrok Zunobri, met sponsor Land schoenmode, met maar drie eigen spelers uit Zuidhorn. Gelukkig werden we bijgestaan door Kim Bakker uit de E1. Na een lange reis begonnen de vier dames; Lara, Merle, Kim Werksma en Kim Bakker vol goede moed aan de de wedstrijd. Al snel kreeg Zunobri een kans maar de bal rolde helaas net over de korf heen. Dat ontmoedigde het team gelukkig niet. Al snel scoorde Kim W een prachtig afstandsschot en bracht daarmee de stand op 0-1. Kim W zette dit de rest van het blokje door en wist,  door mooie passes van haar teamgenoten en door zelf goed rustig te schieten, nog vier keer te scoren. Aan de andere kant van het veld werd heel erg goed verdedigd. Zunobri hield het overal heel erg goed dicht en zorgde er op deze manier voor dat Vitesse maar enkele kansen kon krijgen. Vitesse wist in het eerste blokje toch nog een puntje te scoren waardoor de stand na 10 minuten op 1-5 stond.

In het tweede blokje kwam Vitesse echter flink terug. Door wat wissels stond Zunobri nu tegenover een iets sneller en vaardiger vak waardoor aan de kant van Vitesse meer punten gingen vallen.  Nadat Vitesse het tot een 3-5 wist te brengen volgden meerdere kansen aan onze kant. Zowel Merle als Kim B deden goeie pogingen maar de bal ging er toch steeds net niet in. Zunobri laat zich vervolgens door de snelle spelers van Vitesse voorbij lopen en er werd gescoord, 4-5. Na nog een mooie goal van Merle en een tegengoal gingen we de rust in met een stand van 5-6.

Na de rust zaten de vier dames nog steeds vol energie en werd, nog steeds met volle inzet, het derde blokje gespeeld. Het bleef gedurende dit blokje erg spannend. Aan beide kanten werden veel kansen genomen en Vitesse weet ons in te halen (7-6). Gelukkig laat Zunobri niet op zich zitten. Er wordt erg goed vrijgelopen waardoor vooral Merle en Kim W veel kansen krijgen. Beide dames scoren hierdoor nog een punt waardoor de stand aan het einde van het 3e blokje 7-8 is.

Met rode hoofdjes, maar niet minder fanatiek, gaat het team zonder wissels weer door. Heel erg veel kansen worden gecreëerd ook in deze laatste tien minuten van de wedstrijd. Hoewel alle vier de dames mooie pogingen deden wilden ze toch niet echt meer vallen. Er werd nog steeds ook goed verdedigd ondanks dat de kids duidelijk vermoeid begonnen te raken. Vitesse kreeg door het spel van de dames veel minder kansen maar wist toch als eerste een goal te maken (8-8). Kim weet de bal er nog in te gooien en daarmee de stand op 8-9 te brengen. Maar 40 minuten spelen zonder wissels werd toch teruggezien in het spel. Ondanks dat er tot het einde hard werd gewerkt wist Vitesse in de slotfase nog flink wat te scoren. Hierdoor was, na het eindsignaal, een stand van 13-9 op het scorebord te zien.

Kim, Kim, Lara en Merle hebben een fantastische wedstrijd gespeeld. Er is tijdens deze wedstrijd heel goed vrijgelopen en ze hebben, tot de laatste minuut al hun energie en fanatisme in de wedstrijd gestoken. Ik zag deze wedstrijd dat, vooral in de verdediging,  goed geluisterd is naar onze aanwijzingen en goed gespiegeld is wat we op de trainingen hebben geoefend. Het team heeft vandaag zeker grote stappen gemaakt en daarbij een prachtige wedstrijd gespeeld. Zoals Kim W heel mooi aan het einde zei: “zo hebben we zelf ook nog een beetje gewonnen”. Daar ben ik het mee eens. Ik heb in ieder geval genoten van deze laatste wedstrijd die ik bij mocht wonen en van alle andere trainingen en wedstrijden dit jaar. Ik ben trots op de kids en denk dat ze flinke stappen hebben gemaakt en zeker ook nog gaan maken.