Zunobri 1 start 2020 ijzersterk tegen De Pein

Zunobri 1 start 2020 ijzersterk tegen De Pein

De hervatting van de competitie kon voor Zunobri 1 nauwelijks beter verlopen. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg tegen De Pein uit Opeinde. De Pein had na drie wedstrijden spelen al vier punten verzameld. De ploeg van de nieuwe coaches Henk van Nieuwenhuis en Willem Pera kon daar vandaag overheen gaan en zo de derde plaats bemachtigen.

Zunobri startte furieus in deze wedstrijd en wist vrij snel op een prettige 3-0 voorsprong te komen. De Zuidhorner ploeg liet fris korfbal zien, en wist bovenal een alleraardigst percentage te schieten. Toen de Friese gasten bijgekomen waren van de schrik stelden ze orde op zaken, en maakten snel 3-4. Toch bleef Zunobri aandringen, en trok al in de eerste helft de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Tjeerd de Jong maakte van afstand de 5-4, en hierna bouwde Zunobri langzaam de voorsprong uit. Simone Veenstra wist van afstand de 7-5 te maken en ook Karlijn Zuurd en Manon Brander deden een duit in het zakje. Aardig detail was dat al voor de rust 6 van de 8 spelers op het scoreformulier vermeld stonden.
In de tweede helft ging Zunobri door, en vergrootte de voorsprong via 10-5 naar 11-5. Met enkele wissels probeerde de coach van De Pein het tij te keren, maar dit gaf een minimaal resultaat. Na twee tegendoelpunten scoorde routinier Peter Schutte zijn eerste doelpunt. De 14-9 kwam van de hand van invaller Alie Pera, en zo was het verzet van de gasten gebroken. Langzaamaan kon Zunobri de voorsprong verder uitbreiden en genieten van de overwinning. Het laatste tegendoelpunt deed er niet meer toe, want Zunobri won de wedstrijd met 17-11.
Zo start Zunobri 2020 met een prachtige overwinning, op een ploeg waar al lang niet meer van werd gewonnen. Aankomende vrijdag wacht Zunobri alweer een thuiswedstrijd. Om 18.50 Speelt Zunobri dan tegen SDO uit Schoonoord. Wederom mag Zunobri dan aan de bak, want de ploeg uit Drenthe verloor slechts één duel tot nu toe.

Door Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram