Tjeerd de Jong vrijwilliger van het jaar

Tjeerd de Jong vrijwilliger van het jaar

ZUIDHORN – juni 2019. Op de traditionele afsluiting van het seizoen wordt ook altijd de Vrijwilliger van het jaar bekend. Gek eigenlijk dat Tjeerd de Jong dit niet veel eerder of vaker is geweest, dit jaar werd hij het met grote instemming wel vrijwilliger van het jaar. 

“We hebben nog nooit zo’n gedreven kantinebeheerder gehad als jij” verwoorde secretaris Henstra de grote eer. 
Direct opgevolgd met “als er wat georganiseerd wordt ben jij er altijd bij”.

Dat is ook precies zoals je Tjeerd zou kunnen typeren. Gedreven, betrouwbaar en altijd beschikbaar voor zijn club Zunobri. 
Dat hij een blauw-wit hart heeft is al veel langer duidelijk. Hij heeft een groot deel van zijn jeugd bij Zunobri gekorfbald en na een klein uitstapje bij Rog, kwam hij al snel weer terug om nooit meer weg te gaan. 

Tjeerd was eerst nog gewoon speler maar al snel werd hij gevraagd om jeugd training te geven. Bovendien was hij altijd prominent aanwezig bij acties en zodoende viel hij al snel op. 
De kantinecommissie had al veel aan hem doordat hij als kantinemedewerker altijd aanwezig was. 

Zodoende kreeg hij deze taak en voert die met verve uit. 

Bovendien is hij jeugdtrainer, helpt met alle acties mee. 

Maar dat niet alleen, onze midweek was toch best fanatiek en wilde graag leren, Tjeerd trainde dit team regelmatig op een maandag, coachte het en bovendien speelt hij maar al te vaak nog een balletje mee. 

Daarnaast is hij een echte sportman, hardlopen, fietsen en alles wat met sport te maken heeft, is hij voor te vinden en doet hij maar al te vaak aan mee. 

Het zit in de familie want zus Willy is al net zo fanatiek en is voor hem ook al vrijwilliger van het jaar geweest. 

Secretaris Henstra overhandigde hem de mascotte Frits die hij een jaar lang in huis dik verdiend in huis mag hebben. “We hebben unaniem besloten dat je vrijwilliger van het jaar bent” was de afsluiting van Henstra.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram