Zunobri B1 pakt volle buit in spannende wedstrijd

Zunobri B1 pakt volle buit in spannende wedstrijd

Opende – op deze druilerige zaterdagmiddag moest Zunobri B1 het opnemen tegen het hoger geplaatste OKO/Bies B3 uit Opende. Zunobri B1 speelde vandaag in rode shirts, zwarte shirts en gele hesjes omdat de eigen shirts in Zuidhorn achtergebleven waren.

Na het beginsignaal begon een gelijkopgaande wedstrijd waarin OKO B3 het initiatief nam in de score. Nadat OKO B3 2 keer had gescoord wist ook Zunobri B1 de korf te vinden. Het waren Lieke Klont en Markus Waterberg die er voor zorgden dat de wedstrijd weer in evenwicht kwam, 2 – 2. Hierna kwam een fase waarin de goals voor Zunobri B1 makkelijk vielen. Door goals van o.a. Jesse van der Wijk, Jurriaan Veldman en Renzo Rozema liep Zunobri uit naar een stand  van 3 – 8.

In de rust waarschuwde coach Willem Pera de ploeg dat deze wedstrijd ondanks de ruime voorsprong nog niet gespeeld was. Afgesproken werd om deze tweede helft weer geconcentreerd te beginnen en zo de overwinning zeker te spelen.

Waar bij Zunobri B1 de goals in de eerste helft makkelijk vielen, was het geluk de tweede helft voor OKO B3. Via een 5 – 9 tussenstand kwam OKO B3 terug tot 9 – 9 en brak een spannende slotfase aan. Het was Jesse van der Wijk die Zunobri B1 weer op voorsprong zette, 9 – 10. Na de 10 – 10 kwam de bal in de handen van Vera Schutte die niet twijfelde en met droge knal Zunobri B1 naar 10 – 11 schoot. In de spannende laatste minuten – waarin door OKO B3 nog een strafworp werd gemist – werd niet meer gescoord. De buit was binnen!

Na afloop was iedereen erg tevreden met het behalen van deze overwinning in wat vooral ook een hele leuk wedstrijd was om te zien.

Geschreven door: Willem Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram