Internationale wedstrijden voor korfballers Zunobri.

Internationale wedstrijden voor korfballers Zunobri.

Op dinsdag 6 november kregen de korfballer van Zunobri internationaal bezoek. La Plata uit Argentinië en het nationale team van Marokko kwamen in sporthal Quick Silver S om oefenwedstrijden te spelen ter voorbereiding op het International Bionic Technology Tournament in Stadskanaal later deze week. Het is alweer de derde keer dat Zunobri gastheer is voor internationale teams.
De beide gastteams van Zunobri bestaan pas sinds 2012, en dit toernooi  plus de bijhorende oefenwedstrijden zijn mooie kansen voor de ploegen om ervaring op te doen met het internationale korfbal. 
De eerste wedstrijd tussen La Plata en Zunobri was er één van hoog niveau, en een hoop doelpunten. De Argentijnen wisten in het spoor te blijven van Zunbori, maar kwamen scorend tekort om echt een wedstrijd te kunnen maken. Zunobri vermaakte het ruim toegestroomde publiek met maar liefst 29 doelpunten in de eerste wedstrijd. 
Tussen de beide wedstrijden was het tijd voor alweer de tweede jeugdclinic van de avond. Ook werden er mooie prijzen verloot, aangeboden door eetwinkel de Groene Kever uit Zuidhorn. 
Het slotstuk van de avond werd gespeeld tussen Marokko en Zunobri. Waar de Marokkanen moeite hadden met het opzetten van goede aanvallen, leek het de gastheren van de avond te ontbreken aan energie. Na een matige eerste helft, met een ruststand van 4-4 pakte de ploeg van Emiel Folkers het in de tweede helft een stuk beter op. Voor eigen publiek werden er in de tweede helft meer goals gemaakt en was er ruimte voor mooie acties. Met een eindstand van 17-7 floot de scheidsrechter voor het einde van de sportieve wedstrijd. 
Voor Zunobri en de gasten een bijzondere en leuke avond, waarin de internationale banden konden worden aangehaald. De gasten komen dit weekend al in actie op het toernooi in Stadskanaal. Zunobri start de competitie op 24 november met een uitwedstrijd tegen Wik ´34 in Damwoude. 

Geschreven door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram