NOS VICIMUS! WSS B1 – Zunobri B1

Het veld van WSS lag er zaterdag goed bij. Waar we hier eerder ook in een modderbad gekorfbald hebben, was het veld nu mooi droog. Het doel van vandaag: naar huis met een betere uitslag dan de thuispartij van vorige week, die we met 2-8 hadden verloren. Coach Willem en het publiek wisten dat dit zou moeten lukken.

De twee teams waren goed aan elkaar gewaagd en  kansen kwamen er aan beide kanten. WSS wist vroeg in de wedstrijd het eerste doelpunt te scoren met een mooi kansje onder de korf. Vlak daarna ook nog met een afstandsschot. Jurriaan zette het eerste punt voor het team van de Regiobank Zuidhorn op het scorebord. Hij maakte een prachtig afstandsschot. Er werd met een mooi tempo gespeeld en het balverlies door onzorgvuldige passes was minimaal te noemen. Blijkbaar is hier tijdens de training hard aan gewerkt. Renzo is na een korte periode bij de A’s, weer terug als B-er. Gelukkig maar, want hij scoorde de gelijkmaker: 2-2.  WSS  bleef sterk aanvallend korfballen, maar dankzij goed verdedigend werk van Zunobri bleef een uitloper van WSS uit. Ze scoorden eenmaal. Stand was nu 3-2.

In het laatste deel van de eerste helft was Zunobri duidelijk sterker, WSS had weinig balbezit en verdedigend gaf Zunobri weinig ruimte. En dat werd beloond, Jesse bracht Zunobri weer gelijk met een prachtig afstandsschot: 3-3!

Pauze met gelijk stand.

In de pauze werd afgesproken dat Zunobri zuiniger moet zijn op de bal. Met iets meer accuratesse en minder balverlies moet deze wedstrijd te winnen zijn. De eerste 10 minuten lijken voor beide partijen onwennig. Maar Zunobri weet toch te scoren. Vera benut een kansje onder de korf. Zunobri neemt de leiding en bouwt die dankzij een mooie doorloopbal van Marit uit naar 5-3.

Met een doorloop bal weet WSS weer dichterbij te komen. Jesse maakte het binnen de minuut 4-6 met een korfloos afstandsschot. Marit deed dit gelijk nog eens: 4-7. We lopen uit en dit geeft een motiverend gevoel. Dit zou best eens een overwinning kunnen worden.

Met deze stand wordt er lang niet gescoord. Beide teams verdedigen sterk en weten de kansen niet te benutten. We gaan de laatste 10 minuten in.

En daar weet Marit nog een keer te scoren met een kansje onder de korf. Vlak daarna geeft Mare een mooie pass naar Jesse en die weet te scoren. 4-9. Direct benut WSS een kans 5-9. We gaan de laatste 5 minuten in en er wordt niet meer gescoord. Een super wedstrijd, fanatiek gespeeld en met de verdiende overwinning op zak weer terug naar Zuidhorn.

NOS VICIMUS [met dank aan Jesse voor de titel.  Vertaling: wij hebben gewonnen!]

Geschreven door: Herman Schutte