Zunobri A1 zet een grote stap richting het kampioenschap

Voor de junioren van Zunobri A1 onder hoede van Willem Pera en Mathijs Slager was het een belangrijke dag. Na een goede voorbereiding moesten de junioren tegen hun grootste rivaal strijden om het kampioenschap, DWA/Argo A1 uit Winsum. De balsponsor van vandaag, was Restaurant Balk uit Zuidhorn.

Na een peptalk voor de wedstrijd aan kwamen de Zunobrianen als beste uit de bus en lieten zij zien wie de baas op het veld was. Na doelpunten van Thomas Wijtsma, Harold Posthuma en Stefan Steenbergen stond het al gauw 7-0.
DWA/Argo antwoordde met een schot van grote afstand, maar Zunobri A1 liet er geen gras over groeien en liep uit tot een ruststand van 10 -2 met een doelpunt van onder andere Loes Henstra. Tijdens de rust lieten de coaches hun blijdschap zien, maar behoedde de junioren erop dat er nog steeds gefocust moet worden om de overwinning binnen te slepen.
Dat bleek ook wel, want DWA/Argo zette druk, maar kon niet tot scoren komen en Zunobri A1 bleef scoren en kwam op een score van 12-2 met een doelpunt van Sharon van der Leest. Gedurende de tweede helft werd de temperatuur de baas over de beide ploegen en vielen de ballen er niet meer in zoals in de eerste helft en floot de scheids af bij een stand van 14-5.

Zunobri A1 staat nu tweede in de competitie met zes punten net achter DWA/Argo A1 die een wedstrijd meer hebben gespeeld en acht punten hebben. Met nog twee wedstrijden te spelen gaan de junioren vol voor het kampioenschap om een mooi einde te maken aan het laatste seizoen dat zij met elkaar zullen spelen.

Geschreven door: Stefan Steenbergen