Zunobri 1 in lekker zonnetje tegen WWC 1

In de tiende competitieronde van het veldseizoen vertrok Zunobri 1 vanuit Zuidhorn naar het Friese Wiuwert voor de ontmoeting met runner-up WWC. De vorige wedstrijd van Zunobri 1, tegen koploper Spannum ging verloren, en ook tegen WWC wist de ploeg dat het een pittige tegenstander trof.
Onder een lekker zonnetje, en nauwelijks wind waren de ingrediënten voor een lekker potje korfbal aanwezig . Onder leiding van de heer Kortstra gingen de beide ploegen van start.

Na de bekeroverwinning op OKO 2, die Zunobri 1 een plekje in de halve finale van de AP Buitenbeker opleverde, wisten de spelers van coach André Woltinge weer wat winnen was. Tegen WWC echter was de start niet geweldig en keken de blauw-witten al snel tegen een achterstand aan. Aan de kant van WWC vielen de doelpunten makkelijk, terwijl Zunobri 1 het vizier minder op scherp had staan. Via Tjeerd de Jong werd het nog wel 1-1, maar hierna lieten de Friezen even hun spierballen zien. Snel liepen ze uit naar 11-1.

Op dit punt had vervangend coach Christiaan Schaafsma al gewisseld en was Thomas Wijtsma binnen de lijnen gekomen. Langzaam groeide de ploeg weer iets in de wedstrijd, maar aanspraak maken op de punten deed het helaas al niet meer. Met doelpunten van onder andere Esther Hamming, Thomas Wijtsma en Manon Brander werd de ruststand op 16-5 bepaald.

In de rust zette coach Schaafsma links en recht enkele puntjes op de i en stuurde hij zijn pupillen-voor-één-dag weer de wei in. Langere aanvallen en beter kansen nemen was het advies voor de Veenstra-Stroeve/v.d. Leest formatie.
Met Janneke van Hielkema binnen de lijnen voor de moegestreden Willy de Jong startte de tweede helft. In de tweede helft werd bij vlagen het advies van de coach opgevolgd en de aanvallen liepen beter dan eerder in de wedstrijd. Peter Schutte wist van afstand de 20-7 binnen te mikken en even later was ook Fred Pera trefzeker van afstand.

Gaandeweg de wedstrijd waren op zowel het scorebord als het veld de verhoudingen duidelijk. Toch was het junior Stefan Steenbergen die op mooie wijze zijn tegenstander de baas was en een prachtige actie beloonde met een doelpunt, 23-10. In de slotfase lieten wederom Manon Brander en Peter Schutte van zich spreken door fraaie treffers te laten noteren. Het slotakkoord was aan WCC, zij bepaalden de eindstand op 26-12.
Volgende week mag Zunobri 1 wederom afreizen naar Friesland. Joure 1 is dan de tegenstander. De ploeg staat maar één plekje boven Zunobri, dus mogelijk gaan de punten weer mee terug naar Zuidhorn.

Geschreven door: Fred Pera