Henk van der Spek gestopt

Henk van der Spek gestopt

Kijk ook op onze Facebookpagina met mooie artikelen uit de glorietijd van onze Henk: 

Klik hier voor het facebook bericht over Henk

ZUIDHORN, 10 april 2014. Henk van der Spek heeft na 57 jaar afscheid genomen als speler!! Bij de wedstrijd tegen Hoogkerk midweek gister werd er even bij stil gestaan.

Henk is ooit begonnen bij Ons Huis in Rotterdam reikte daar tot overgangsklasse in de jaren 70 en speelde daar o.a. tegen PKC en Nic.

Na zijn verhuizing naar Groningen werd hij trainer van K.V. Zunobri in de 90er jaren. Hij maakte Zunobri toen kampioen in de toen nog reserve 5e klasse waarmee Zunobri toen weer net als nu 4e klas standaard ging spelen.

Zijn 2 dochters korfbalden toen bij Albino’s in Ezinge en ook hij was daar actief. Henk korfbalde enige tijd bij het midweekteam van KIOL.

Dochter Roseanne ging naar Nic en haalde daar de selectie terwijl dochter Sandrine bij de 1e klas junioren van Zunobri ging ballen en later ook in het 1e speelde.

Inmiddels was Henk al gestopt als trainer maar hij floot nog regelmatig en was ook nog jaren lang actief in de TC van de Zuidhorners.

Toen hij rond 2005/6 weer als interim aantrad liet hij het toenmalig Zunobri naar de derde klas promoveren in een promotiewedstrijd tegen KIA.

Henk bleef zelf bij de midweek korfballen en speelde een enkele keer zelfs nog in het 2e team mee mochten daar personele problemen zijn. maar helaas moet Henk op zijn 66e noodgedwongen stoppen omdat het met zijn reeds geopereerde knie niet meer mogelijk is.

Iets wat hij liever niet doet want het korfbaldier en de atleet Henk van der Spek wil nog wel jaren doorgaan.

We zullen Henk dan ook enorm missen op de velden maar Henk mag terugkijken op een prachtige en rijke korfbalcarriere waarbij hij hoogte en diepte punten heeft gekend maar altijd aan het spelletje verslingerd is gebleven en natuurlijk ook zal blijven als supporter en korfballiefhebber

Kijk ook op onze Facebookpagina met mooie artikelen uit de glorietijd van onze Henk:

Klik hier voor het facebook bericht over Henk

Henk hier tijdens de micro-wedstrijd Ons Huis – PKC in 1970 (zaal)

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram