Sterk spel maar wederom geen punten voor Zunobri 1

Zaterdagavond 20 januari stond voor Zunobri 1 een uitwedstrijd op het programma tegen WIK’34 uit Damwoude. Henk Nieuwenhuis moest helaas achterblijven in Zuidhorn vanwege griep. Junior Thomas Wijtsma verving hem en maakte hiermee weer zijn comeback in het eerste na een periode van kwellende blessures. In het aanvalsvak begon junior Stefan Steenbergen naast aanvoerder Pera.
Zunobri kent een periode met veel verlies en hoopt daar zo snel mogelijk verandering in te brengen.
Thuis werd nipt verloren van de zwart-withemden, dat bracht voor vanavond licht in de duisternis.

De wedstrijd begon dan ook voortvarend. WIK opende de score in de eerste minuut van de wedstrijd maar al snel was daar een reactie van Stefan Steenbergen voor de 1-1. WIK wist meteen van afstand de korf te vinden en scoorde 3 maal op rij waardoor er snel een voorsprong op het bord stond van 4-1 voor de thuispartij. Zunobri liet zich niet kennen en creëerde mooie aanvallen wat resulteerde in een 5-5 gelijke stand via goals van Fred Pera, Thomas Wijtsma, en Manon Brander. Voor coach
Woltinge was vanaf de kant terug te zien wat er de laatste periode geoefend wordt op training.
Langzaam maar zeker komt de Veenstra-Stroeve/van der Leest ploeg weer wat ik hun oude doen terug. Een sterke eerste helft van beide partijen resulteerde dan ook in het stuivertje wisselen qua doelpunten. Simone Veenstra en Tjeerd de Jong scoorden van afstand en Esther Hamming via een slim gelopen doorloopbal waardoor de voorsprong voor Zunobri was, 6-7. Vlak voor rust wist WIK net een gat te slaan van 3 goals waardoor de ruststand uitkwam op 13-10.

Coach Woltinge sprak zijn tevredenheid uit in de rust en gaf aan eindelijk weer een mooi spel te zien van de Zuidhorners. Zaak om zo door te gaan en aansluiting te houden. Na het influiten van de tweede helft liet WIK zien te beschikken over goede schutters. Drie goal van grote afstand wat de thuisploeg bracht op het verschil van 16-10. Simone Veenstra, die een zeer goede wedstrijd speelde, liet nogmaals haar kracht zien en scoorde via een prachtige vrije bal de 16-11. WIK was de tweede helft te sterk voor de Zuidhorners waardoor het verder kon uitlopen. Junior Thomas Wijtsma liet zien een sterke pot te spelen en wist twee maal te scoren met zijn aanvalsvak, 18-14. Zunobri heeft gestreden voor wat het waard was maar kwam in de tweede helft tekort waardoor de winst naar de thuisploeg uit Damwoude ging, 23-14.

Aanstaande maandag staat alweer de volgende wedstrijd te wachten. Om 21.00 zullen de Zuidhorners het opnemen tegen de ploeg die één plaats hoger kampeert op de ranglijst, SIM uit Akkrum.

Doelpunten van Zunobri kwamen van: Simone Veenstra 3, Esther Hamming 3, Thomas Wijtsma 3, Fred Pera 2, Stefan steenbergen 1, Manon Brander 1, Tjeerd de jong 1.

Geschreven door: Manon Brander