Oudtrainer Gerrit Dijk overleden

Oudtrainer Gerrit Dijk overleden

Opende – Op 6 maart jl. bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze oud-trainer en korfbalfanaat Gerrit Dijk, op slechts 68 jarige leeftijd, is overleden.

Gerrit was een korfbaldier in hart en nieren, behalve dat hij zelf hoog speelde bij OKO uit Opende is hij vele jaren trainer geweest van diverse clubs in district Noord.
Daarna is hij nog vele jaren beoordelaar geweest, ieder kende hem en met ieder maakte hij wel een praatje.

In 2002 kwam Gerrit bij Zunobri, Zunobri had het in die tijd ontzettend moeilijk, er was 1 seniorengroep hoewel er wel veel sterke jeugdteams waren want zowel A1, B1 als C1 speelden minimaal 1e klas.
Toch moest die periode overbrugt worden.
Gerrit pakte dat altijd enthousiast en zonder enige klacht aan, hij bracht spelplezier en met zijn onconventionele methode wist hij de groep te boeien en aan zich te binden.

Het kwam zelfs zover dat hij met de kleine groep die hij had, een promotiewedstrijd naar de derde klas wist af te dwingen.
In Grootegast werd deze wedstrijd dan wel verloren van het sterkere Joure maar de eerste stap was gezet.

Hoewel Gerrit in vervroegt stopte bij Zunobri was het succes niet minder, in een promotiewedstrijd op het veld werd de stap in 2007 naar de derde klas afgedwongen, die wedstrijd was een knipoog naar oud-trainer Gerrit Dijk, zo vermeldt het wedstrijdverslag van die dag.

Ook onder de nieuwe trainer werd dat succes doorgezet want nog geen half jaar later werd het vlaggenschip kampioen en promoveerde ook in de zaal naar de derde klas en ook daar werd de oud-trainer die zo goed de club bij elkaar hield, herinnert.

De gezondheid van Gerrit ging in die jaren daarna helaas achteruit, ook toen zijn vrouw Sietske overleed, leefde Zunobri mee.

Zunobri herdenkt daarom haar oud-trainer met warmte en tegelijk met verdriet en wensen familie, vrienden en kennissen sterkte met dit verlies.

Bestuur en TC Zunobri

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram