Vrijwilliger in Beeld: Yvonne Wijtsma

Vrijwilliger in Beeld: Yvonne Wijtsma

Ik ben Yvonne Wijtsma, geboren op 8 februari 1966 in Dronrijp, een dorp in Friesland liggend tussen Leeuwarden en Franeker. Ik ben getrouwd met Tjomme en samen hebben we 2 kinderen, Linda (17) en Thomas (15). Sinds oktober 1997 woon ik in Noordhorn.

Daarvoor woonden we 7 jaar in Den Haag. Hier heb ik de destijds nog bestaande Inservice opleiding voor A-verpleegkundigen gedaan in het Westeinde ziekenhuis, gevolgd door de management opleiding voor middenkaderfunctionaris.

 Wonende in Noordhorn ben ik eerst aan het werk gegaan in Zuidhorn in het oude Zonnehuis op de afdeling Beademing. Na 3 jaar kreeg ik de kans om naar het UMCG te gaan, wat ik met beide handen heb gegrepen. Ik werk hier nu bijna 15 jaar en op dit moment als senior Oncologieverpleegkundige op het interne dagcentrum.

Ik had helemaal niks met korfballen, vond het eigenlijk een vreselijke sport. Ik ben opgegroeid met turnen, voetbal en kaatsen. Maar alles veranderde toen Thomas in 2008 via het schoolkorfballen met deze sport in aanraking kwam. Er ontstond een geweldig talentvol groepje waar we als ouders heel veel plezier mee hebben beleefd. Hierdoor is mijn mening over korfballen drastisch veranderd en vind ik het een hele leuke sport om naar te kijken. Het weekend is eigenlijk een beetje saai als er geen korfbalwedstrijd is geweest!

Sinds juli dit jaar heb ik de functie als wedstrijdsecretaris overgenomen van Irmgard. Een hele nieuwe uitdaging. Ik had nog nooit met een Excel bestand gewerkt. Ik maak nu de wedstrijdschema’s en dat is soms nog een behoorlijk gepuzzel, maar wel een leuke om te maken. 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram