Zunobri 1 wint eerst wedstrijd van 2022

We mogen weer! Een veelgehoorde kreet in de afgelopen week. Nadat de sport weer van het slot was gegaan werd de poule van Zunobri 1 verdeeld in twee kleinere poultjes. Zunobri is hierbij ingedeeld bij Wik ’34, Veenwouden en Wez Warber en Fluch.
Aanvankelijk zou de eerste wedstrijd voor de Zuidhorners al gespeeld worden in januari, maar vanwege Coronabesmettingen bij zowel Zunobri als de tegenstander konden eerdere wedstrijden geen doorgang vinden.

De tegenstander in deze eerste wedstrijd was Wez Warber en Fluch. Zunobri trof de Friezen al eens tijdens de veldcompetitie, Zunobri wist toen te winnen.
Het was duidelijk te zien dat de laatste officiële wedstrijd al enkele maanden geleden gespeeld werd. In de beide vakken werd rommelig aangevallen, en niet de juiste kansen genomen. Verdedigend was er ook niet de scherpte die nodig was om de gasten van het scoren te houden. Zo ontstond er een gelijk opgaande strijd in sporthal de Quick Silver S.
Tot 3-3 was de wedstrijd in balans, hierna lukte het Zunobri een gaatje te slaan naar 6-3.
Gedurende de eerste helft kwam Zunobri beter in het aanvalsspel, en lukte het om in de eerste helft tot 12 doelpunten te komen. Toch kwam Zunobri nog niet helemaal los van Wez Warber en Fluch, want de gasten wisten voor rust ook al 8 maal te scoren.
In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld. Zunobri was de bovenliggende partij, maar de Friezen bleven op het vinkentouw. Na de 14-11 wist Zunobri eindelijk een groter gat te slaan. In het laatste kwart van de wedstrijd was de tegenstand van Wez Warber en Fluch gebroken en kon Zunobri verder uitlopen. Met vijf doelpunten op rij lukte het Zunobri om de overwinning veilig te stellen. De eindstand was uiteindelijk 21-13.
‘Het waren net koeien die voor het eerst de wei in mochten’ aldus trainer Henk Nieuwenhuis na de wedstrijd. ‘Komende zaterdag zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt tegen Wik ’34’
De wedstrijd van komende weekend start om 15.15 in de Quick Silver S sporthal in Zuidhorn

Door: Fred Pera