Weet u het nog? Het verleden dichterbij gebracht.

Weet u het nog? Het verleden dichterbij gebracht.

In deze rubriek het A1 team uit 1999 en het vlaggenschip uit de tijd dat Zunobri derde klas speelde in 2007. 

Eerst de A junioren van het seizoen 1998/1999. De beelden zijn natuurlijk niet geweldig maar herkent u ze nog? Willem Pera, Jurgen Tiekstra beiden mannen die of recent nog gekorfbald hebben bij ons of zoals Willem nu actief als kaderlid zijn van ons. Maar ook Elke Kremer, Sandrine van der Spek beiden namen die lang bij ons gekorfbald hebben. Ook Linda v.d. Velde, die bij de midweek korfbalt, hoorde tot dit team maar was die dag er kennelijk niet. Verder Alina Terpstra, Jisva Vellenga en Heine Nanco Danhoff te zien in het veld. Allen tussen de 15 en 17 jaar. Behalve Willem Jouk Kremer die toen in het succesvolle B1 team speelde die later zelfs hoofdklasse speelde, Zunobri A1 had een dame tekort en in de 3e klas mocht een heer als dame spelen, Willem Jouk vulde die rol in. In het laatste junior-jaar namelijk het jaar 2000/2001, zou deze A1 op het veld zelfs 1e klas spelen en eindigde daar als 4e en in de zaal 2e klas junioren. 

Daarna beelden van 2007, zelfs bijna een complete wedstrijd. Trainer Ron Berkenbosch had 3 talentvolle generaties bij elkaar gekregen aangevuld met uitstekende spelers van buiten af. Marielle kwam over van Argo en Robert Jan kwam over van Stadskanaal, beiden omdat ze in onze regio waren gaan wonen.
Naast een goed 2e team had het 1e team  het kampioenschap van de 4e klas in de wacht gesleept en dus hier beelden van de derde klas wedstrijd Zunobri 1 – MN en W 1. Eindstand: 11-12 na een 2-8 achterstand al in de 1e helft. Zunobri bleef dat jaar ter nauwernood op de 1 na laatste plaats in de 3e klas (6e), MN en W degradeerde. Zunobri 1 won toen van de latere nummer 2 Westergo en de latere nummer 3 TFS en speelde ook 1x gelijk tegen deze laatste ploeg, daarnaast won het thuis met maar liefst 21-11 van de Granaet maar uit kreeg het flink klop met 18-7. 


Herkent u ze nog? Willem Pera 8 jaar later, John Beeftink, Lisette Staghouwer, Marielle Smit (toen nog van der Zee), Fred Pera, Alie Pera (toen nog Lanting), Robert Jan Hidding, Amanda Staghouwer met een invalbeurt voor Jantine Ribero (toen nog de Vries). Met interessant commentaar van filmer Rolf Pera, overigens zeer professioneel gefilmd, met inzoomen op het juiste moment, compimenten van uw verslaggever. Weet u waar de actie zit die Willem Pera in 1999 deed maar ook in deze wedstrijd? En herkent u de bank nog? Af en toe een glimp te zien.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram