Zunobri E1 verliest nipt

Op 12 oktober stond voor het door Land Schoenmode gesponsorde Zunobri E1 de laatste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander was dit keer Hoogkerk. Hier hadden ze eerder dit seizoen van verloren. Helaas kon Rifka er niet bij zijn. Zij werd vervangen door Kim Werksma.

Het eerste kwart werd er begonnen met Chiara, Kevin, Kim B en Stan. Zunobri ging goed van start hetgeen resulteerde in een aantal goede kansen. Er waren een paar mooie afstandsschoten en enkele doorloopballen. Helaas resulteerde dit nog niet in een score. Ook Hoogkerk kreeg kansen en kwam uiteindelijk tot de eerste score van de wedstrijd. Maar nog geen minuut later was het Kevin die op aangeven van Kim B. met een fraaie score de stand weer gelijk maakte.

Het tweede kwart bleef de opstelling ongewijzigd. Vol goede moed ging Zunobri op zoek naar de voorsprong. Het was met name Chiara die met veel onderscheppingen er voor zorgde dat Zunobri veel in balbezit kwam. Een mooie poging van Stan ging maar net mis. Maar ook nu was het opnieuw Hoogkerk dat toesloeg. De gelijkmaker zat er niet meer in voor de rust en met een tussenstand van 1-2 begonnen de coaches aan hun tactische bespreking.

Het derde kwart kwam Kim W. erin voor Stan. Opnieuw ging de strijd gelijk op, maar nu was het Zunobri dat de punten ging scoren. Na scores van Kim W. en Kevin werd het derde kwart afgesloten met een 3-2 voorsprong. De wedstrijd kon nog alle kanten op.

In het vierde kwart kwam Stan weer in het veld voor Kim W. Zunobri probeerde afstand te nemen en ging vol spelen op de aanval. Helaas viel dit niet goed uit want in de omschakeling was het Hoogkerk dat middels 3 scores uitliep naar 3-5. Mede door het fanatieke publiek lukte het  Zunobri om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Het was opnieuw Kevin die op aangeven van Chiara de stand op 4-5 bracht. Ondanks een goed slotoffensief lukte het de toppers van E1 niet meer om nog op gelijke hoogte te komen. Het veldseizoen zit er op met helaas een nipt verlies van de laatste wedstrijd, maar het team gaat vol vertrouwen de zaalcompetitie tegemoet.