Pech voor Zunobri E2

Op zaterdagochtend 7 september startte het seizoen voor Zunobri E2 tegen DES E1.
Het F1 van vorig jaar is uitgebreid met twee nieuwe speelsters: Danique en Laila. Welkom bij de club!

Het eerste kwart startte met Melle, Laila, Charlotte en Danique. Na een afwachtend begin werd de korf getest. Helaas lukt het niet te scoren. De tegenstander lukte het wel een keer na een mooie aanval. In de daaropvolgende 10 minuten losten Syra, Daan en Eline drie teamgenoten af en was het Syra die veelvuldig ballen afpakte en op de korf schoot. De rand werd een paar keer geraakt, maar scoren lukte niet. DES daarentegen counterde twee keer vakkundig naar 0-3.

In de rust werden er goede tips gegeven door de coaches Sharon en Nienke.

Na enkele minuten kreeg Syra een strafworp mee na een onreglementaire actie van DES. De worp ging met een mooi onderhands schot over de korf. Dat had meer verdiend. Het spel golfde op en naar en de tegenstander liet zien wat vaardiger te zijn in de afronding. Twee schoten vielen goed en brachten de stand op 0-5. Vlak voor het einde van het derde kwart werd Daan nog mooi vrij gespeeld na een goede aanval via Laila en Danique, maar wat een pech; ook dit schot ging er net niet in.

Het vierde kwart kende hetzelfde spelbeeld. Kansen aan beide kanten, maar een trefzekerder DES. Na 0-8 kregen Laila, Charlotte en Eline nog kansen op de eretreffer, maar het zat er niet in vandaag. Het slot was voor DES dat nog twee keer raak gooide. Eindstand 0-10. Op naar de volgende wedstrijd waarin er vast en zeker gescoord zal worden!

Door: Tjibbe Jan Werksma