Zunobri 1 wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen

Zunobri 1 wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen

In de vijfde speelronde kwam Korwi uit Winschoten op bezoek in Zuidhorn. Zunobri bezet op dit moment keurig de tweede plek in de poule, Korwi is de rode lantaarndrager. Op het veld moesten deze verschillen ook duidelijk worden, dus coach Emiel Folkers motiveerde zijn manschappen tot op het bot om de strijd met de Oost-Groningers aan te gaan.

Het eerste doelpunt van de middag was voor de gasten, maar Zunobri wist via Stefan Steenbergen snel weer op gelijke hoogte te komen. In het aanvalsvak lieten de Zunobrianen mooie aanvallen zien en creëerden ze veel kansen. Verdedigend had Zunobri de zaken ook redelijk op orde, waardoor in de eerste helft Zunobri het initiatief naar zich toe trok. Met twee doelpunten van aanvoerder Steenbergen en een prachtig schot van afstand van Manon Brander werd de stand 6-2. 
Korwi zette hierna even aan en dichtte het gat tot een minimaal verschil. Na deze 6-5 stelden onder andere Jantine Ribeiro en Tjeerd de Jong orde op zaken en tilden de ruststand naar 10—5.
De start van de tweede helft leverde voor Korwi een aantal doelpunten op. Zunobri kwam lastig op gang in het tweede bedrijf, en moest toestaan dat Korwi dichterbij kwam. Op 11-8 vond Zunobri het genoeg en pakte het initiatief weer terug. Janneke van Hielkema scoorde van afstand de 14-8 en even later was het Peter Schutte die de 16-9 scoorde.
In de slotfase van de wedstrijd liet Zunobri de teugels wat vieren. Dit gaf de gasten de kans om iets te doen aan de achterstand. In de laatste minuut was het Janneke van Hielkema die een prima wedstrijd bekroonde met alweer haar vijfde doelpunt.
Zo wist Zunobri alweer de vierde wedstrijd te winnen dit seizoen. Komend weekend sluit Zunobri de eerste helft van het veldseizoen af met een wedstrijd tegen Leonidas.

Geschreven door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram