Jeugdtrainersbegeleiders gaan op cursus

Jeugdtrainersbegeleiders gaan op cursus

Omdat Zunobri met een nieuw plan werkt voor onze jeugd zijn er allerlei nieuwe zaken die de jeugdorganisatie moet regelen. 

Het plan bestaat uit een nieuwe speelstijl, wat wij direct korfbal noemen. Dit korfbal is vrijer en meer bepaald door de speler zelf. 
De Technische Commissie heeft in hoofdtrainer Emiel Folkers al expres een keus gemaakt voor dit modernere korfbal en vooral vrijere korfbal. Dit is direct al te zien aan de veel frissere speelstijl van ons vlaggenschip. 

Vorig seizoen speelden de toenmalige A1 en B1 ook dit directe korfbal al. 
Inmiddels is de jeugdorganisatie versterkt met TC ondersteuning voor de jeugd in de persoon van Willem Pera die zo de veeleisende taak die JeCo Manon Brander heeft, ondersteund. Daarnaast zal Christiaan Schaafsma als trainerbegeleiders-coördinator de diverse jeugdtrainersbegeleiders richting geven. 

De taak van jeugdtrainersbegeleider is ook helemaal nieuw, deze functie is ook in het korfbal in opkomst maar was bij andere sporten zoals bij voetbal al een tijdje in. 
De KNKV ontdekt deze functie nu ook en biedt een cursus aan die Zunobri graag wil volgen op 13 oktober en 10 december.

Inmiddels heeft elk team zijn/haar eigen jeugdtrainersbegeleider, wat het inhoudt kunt u vinden in dit plan (klik hier) 

Daarnaast hebben TC en JeCo het plan opgevat om techniektrainingen toe te passen middels individuele aandacht door Matthijs Slager.

Hieronder het lijstje met jeugdtrainersbegeleiders: 

A1: Henk Nieuwenhuis
B1: Christiaan Schaafsma
C1: Janneke van Hielkema
E1: Manon Brander
F1: Jantine Ribeiro-de Vries
Techniektrainer: Matthijs Slager

Hiermee hoopt Zunobri het niveau van de jeugd verder omhoog te krijgen en een positieve invloed te hebben op het spel en de ontwikkeling van de jongelui en daarmee de club.

Geschreven door: Christiaan Schaafsma

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram