Spelregelavond succes

Spelregelavond succes

ZUIDHORN – Op 1 van de eerste warme avonden sinds tijden had de TC een spelregelavond georganiseerd. Oud korfballeague scheidsrechter Arthur van der Griend leidde de avond. Vanwege de komende spelregelbewijs-plicht voor alle spelers, wilde de TC de Zunobrianen alvast een voorzetje geven hierover. 

De TC opende de avond middels een welkom van TC lid Fred Pera voor ieder en de gastsspreker. Arthur had een presentatie voorbereid. 

Een behoorlijke groep spelers van jong tot ouder en van scheidsrechter tot speler, hadden zich verzameld in het warme clubhuis. 
Arthur stelde zich voor en ging eigenlijk direct van start. Hij verwees naar de website www.korfbalmasterz.nl. Een belangrijke website want vanuit daar kan je niet alleen heel veel oefenen maar ook via secretaris Sytse Henstra, een inlogcode krijgen om je spelregelbewijs te halen. 

Van der Griend legde een aantal situaties uit en ook waarom deze zo ontstonden. Zo was de situaties met snijden voer voor discussie. Ook wat precies wangedrag is en wat niet. 
Ook waarschuwde hij voor goed lezen, de theorie luistert erg nauw en het is belangrijk te lezen wat er gebeurd. 
Bijvoorbeeld als een verdediger achter de aanvaller aanloopt mag de verdediger feitelijk niets meer doen, ook geen geluid maken. Als de verdediger nog tussen de aanvaller en de korf is dan mag de verdediger weer veel meer. Situaties die erg belangrijk zijn voor theorie maar ook voor praktijk. 

Ook liet vd Griend a.d.h.v. beelden uit zijn eigen korfballeague tijd, zien hoe het spelletje veranderd is en tegelijk waarom hij voor bepaalde beslissingen koos. 

Zo ontstond toch regelmatig een levendige discussie over wat wel een niet mag en hoe je dat moet zien. 

Veelal ontstond ook de vraag: “Maar dit hoef ik toch allemaal niet te weten, dat moet de scheidsrechter weten”. 
Arthur: “Ja dat klopt alleen we willen met zijn allen dat als een wedstrijd wordt afgelast, men weet waarom de scheids na meer dan de helft iets doet en niet na een kwartier”
Hoe vaak is het immers niet zo dat iedereen het beter weet maar niemand weet de regels precies. 

TC lid Fred Pera bedankte middels een bos bloemen, van der Griend van harte voor zijn presentatie en uitleg. 

Hiermee roept de TC dus iedere seniorlid op om naar www.korfbalmasterz.nl  te gaan en:

 

  1. te gaan oefenen 
  2. bij secretaris@zunobri.nl of rechtstreeks bij Sytse Henstra een code aan te vragen om het spelregelbewijs te halen. 

 

Geschreven door: Christiaan Schaafsma

 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram