Coach Woltinge en Zunobri 1 eindigt seizoen met sterke wedstrijd

De korfballers van Zunobri 1 speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Lemmer. Zonder dat er nog iets op spel stond gingen de beide ploegen voor de eer nog eens de strijd met elkaar aan. ​
In aanloop naar de wedstrijd waren er voor coach Woltinge de nodige hoofdbrekers. Door afwezigheid van een aantal spelers was er voor coach Woltinge een plekje naast Peter Schutte in het eerste aanvalsvak ingeruimd. Het eerste verdedigingsvak werd deze wedstrijd compleet gemaakt door Janet van Wijngaarden. ​
Zoals vaker dit seizoen begon Zunobri sterk aan de partij. Met lekker lopende aanvallen en rake schoten wisten de Zuidhorners een kleine voorsprong te realiseren. Onder andere Manon Brander, Henk Nieuwenhuis en Simone Veenstra wisten te scoren. Toen ook André Woltinge tijdens zijn afscheidswedstrijd als coach wist te scoren was de stand bij rust 6-8 in het voordeel voor Zunobri.​

In de tweede helft vergrootte de Veenstra-Stroeve/v.d.Leest ploeg de voorsprong naar 6-9. ​
Aan Zunobri zijde leek de honger naar doelpunten hierna te zijn gestild. Aan de kant van Lemmer echter was er nog grote trek en leidde de achterstand tot stevige stemmingswisselingen. Met enkele opstootjes en de nodige intimidatie technieken trokken de Friezen de wedstrijd langzaam weer naar zich toe. Ondanks drie doelpunten van Simone Veenstra in de tweede helft kon Zunobri niet voorkomen dat er met 15-12 werd verloren. ​
Na een zwaar seizoen, met iets minder punten dan het aantal gespeelde wedstrijden, is Zunobri 1 nu toe aan de vakantie. Na de vakantie gaat Zunobri er weer vol tegenaan. Zonder coach André Woltinge en Henk Nieuwenhuis, zij gaan hun zaterdagen na dit seizoen een andere invulling geven. Vanaf deze plaats bedankt uw verslaggever André voor zijn tomeloos geduld en bevlogen coaching. En natuurlijk Henk voor zijn inzet, gezelligheid en het delen van zijn korfbalervaring! Verder gaat er veel dank uit naar alle gastspelers die dit jaar het team compleet hebben gemaakt. Junioren, oud gedienden, vedettes, jong talent en anderen, bedankt! ​
Het seizoen 2018/2019 belooft een mooie te worden. Met nieuwe coach Emiel Folkers, de terugkeer van Jantine Ribeiro, twee jonge en frisse talenten, een opgelapte Manon Brander en nog aantal topfitte spelers gaan we een poging doen met veel plezier een hoop punten binnen te harken!    ​

Geschreven door: Fred Pera