Sterke tweede helft levert Zunobri winst op tegen SIM

Voor Zunobri stond in de voor-na-laatste speelronde van de zaalcompetitie de wedstrijd tegen SIM op het programma. De vorige wedstrijd tegen de Friezen werd tijdens een inhaalwedstrijd in Akkrum verloren. Toch had de ploeg van coach André Woltinge het geloof in een goede afloop vandaag. De laatste weken al werd het spel aan Zunobri kant steeds beter. Afgelopen donderdag nog speelde Zunobri tegen DTS uit Surhuizum. Zunobri speelde tegen de nummer 2 van de competitie een ijzersterke tweede helft en legde de runner-up het vuur aan de schenen.
Mede door deze sterke wedstrijd en de stijgende lijn van de afgelopen weken hadden de Zunobrianen geloof in een goede afloop vandaag.

Met John Beeftink, Jurgen Tiekstra en Alie Pera op de kant startte Zunobri aan de wedstrijd tegen de hoger geplaatste Friezen. De openingstreffer kwam van de hand van SIM, maar het antwoord van Fred Pera liet niet lang op zich wachten. Op het veld gaven de beide ploegen niet veel op elkaar toe. Om en om werd er gescoord, zodat er na tien minuten een gelijke stand op het scorebord stond van 4-4. Drie doelpunten op rij leverde SIM een eerste voorsprong van drie punten op, maar Zunobri zat lekker in de wedstrijd en wist mee te blijven scoren met SIM, zodat de achterstand niet groter werd. Simone Veenstra en Manon Brander scoorden namens Zunobri en verkleinden de achterstand tot 6-8. Richting het einde van de eerste helft lukte het ook Henk Nieuwenhuis het gat van de korf te vinden. Manon Brander zorgde voor de ruststand door wederom van afstand de 8-9 te scoren.
Voor Zunobri was de hervatting van de wedstrijd cruciaal. Het momentum lag aan Zunobri, en de ploeg voelde dat er iets te halen was.
Manon Brander ging  door waar ze voor rust gebleven was en zorgde voor de 9-9. De Zunobri-trein kwam op stoom aan het begin van de tweede helft en denderde door naar een prettige 12-9 voorsprong. Door de doelpunten van onder andere John Beeftink en Alie Pera creëerde Zunobri  deze eerste marge.
Toch had Zunobri de tegenstander van vandaag nog niet afgeschud, want de voorsprong werd verkleind tot 13-11. Tjeerd de Jong bracht koeltjes de voorsprong weer op drie vanaf de strafworpstip. In het laatste kwartier van de wedstrijd liet Zunobri de gasten van vanmiddag niet meer in de buurt komen. Via doelpunten van Manon Brander werd het gat zelfs 5 punten.
Richting het einde van de wedstrijd speelde Zunobri lange aanvallen en liet het SIM niet meer in de buurt komen. De eindstand van de wedstrijd werd uiteindelijk 19-16.
Zo won Zunobri voor het eerst weer sinds november 2017, en was het reden voor een klein feestje.
Over drie weken sluit Zunobri de competitie af tegen en in Lemmer. Vol vertrouwen gaat Zunobri proberen ook tegen Lemmer weer te winnen om zo de competitie met een goed gevoel af te sluiten.

Geschreven door: Fred Pera