Sportieve wedstrijd van Zunobri C1 tegen Vitesse

De wedstrijd in Beilen begon sterk. Beide teams lieten veel inzet zien en waren erg aan elkaar gewaagd. Door sterk verdedigend werk van Mare Bolster, veroverden we vaak de bal. Helaas konden we die ballen niet vaak benutten en bleef het na 10 minuten spelen op een gelijke stand staan. Vitesse maakte het eerste punt via een afstandsschot: 1-0. Onze verdediging bleef de bal goed afpakken. De bal naar het aanvallende vak zien te krijgen, is iets waar meer op getraind moet worden, want dat bleek tijdens deze wedstrijd nogal moeizaam te gaan. Vaak werd de bal goed afgepakt, maar raakten we hem kort daarna door slechte passes ook weer kwijt.

Maar langzaamaan werden de passes scherper, kwam de bal wél bij de aanval terecht en wisten we meer kansen te benutten. Vitesse kreeg van onze verdediging geen kans meer om te scoren. Maar ook bij het team van sponsor Schuiling Slapen en Wonen wilde de bal niet door de korf. Met 6 minuten op de klok bij de eerste helft wist Vitesse na een prachtige doorloopbal te scoren. 2-0. Bij de beide teams zagen we paar mooie aanvallen van onder andere, Ernst, die tot nu toe elke wedstrijd nog wist te scoren, maakte een 2-1 met een mooi afstandschot.

Vitesse scoorde direct daarna ook waardoor de rust stand 3-1 was. Een leuke eerste helft!

Na een korte pauze scoorde Vitesse al vroeg in de tweede helft de 4-1 met een kansje onder de korf. Vlak daarna binnen 5 minuten via een afstandschot de 5-1-voor Zunobri. Zunobri moet er een tandje bijzetten om hier nog van te kunnen winnen. Gezien de goede eerste helft moet het mogelijk zijn. Het spelniveau is gelijk, maar Vitesse weet de kansen beter te benutten.

Zunobri krijgt nog een strafworp mee in de 18e minuut. Emma nam hem goed maar de bal ging er helaas niet in. Het zit Zunobri  niet mee.

In de 15e minuut maakt Emma toch nog een punt voor Zunobri. Nu uit een mooi opgezette  aanval de 5-2 met een prachtige doorloop bal.

Beide teams hebben in de tweede helft moeite met scoren. Het blijft tot in de 5e minuut 5-2. De teams zetten nog even alles op alles én met resultaat in de laatste minuut, want met nog maar 50 seconden op de klok, weten ze allebei nog een keer te scoren. We gaan best tevreden naar huis met 6-3. Bedankt voor jullie inzet en de volgende keer winnen wij.

Geschreven door: Saskia Schutte