Thees Bouma hangt fluit aan de wilgen

Thees Bouma hangt fluit aan de wilgen

ZUIDHORN – Woensdag 5 juni 2008 speelde de midweek tegen CB uit Groningen. Op het oog een gewone wedstrijd, echter met een bijzonder tintje. Mattheus Bouma, ons beter bekend onder Thees, stopt na bijna 20 jaar scheidsrechteren met zijn bijna tweede baan.

Met Thees stopt eigenlijk ook zijn vrouw Hillie die jaren lang hem steunde en maar al te vaak langs de kant zat om haar man moreel te steunen. 
Wie het dan ook zwaarder had met alle commentaar van de tribune, is soms maar de vraag geweest. 

Thees floot vooral voor zijn lol, hij was altijd stoicijns en liet zich zelden van de wijs brengen. 
Zo wilde hij dat ook, emoties vond hij prima zolang ze maar niet te ver gingen. Zelden waren dan ook gele of rode kaarten nodig om de zaak in toom te houden maar als het moest stond hij er wel. 
Thees en Hillie kennen elkaar via het korfbal en zijn dan ook echte korfbaldieren, in de jaren 80 en 90 waren het ware steunpilaren voor de K.V. Zunobri maar ook voor Kiol in het hun dierbare Niekerk, langzamerhand gaven ze het stokje over aan de nieuwe generatie. 

Voorzitter Slager, zelf korfballend in de midweek, floot een paar minuten voor tijd eigenhandig de wedstrijd af en gaf symbolisch een rode kaart aan Thees. 
Een bos bloemen en een “bos” bier waren het deel van Hillie en Thees, Slager roemde de inzet van beiden en gaf terecht complimenten aan Hillie die haar man zo veel steunde. 
“De bonus-malus regeling zat bij Thees voor Zunobri wel goed, het was zelfs meer bonus voor de vereniging dan malus” aldus Slager.
Thees vervuld bij Zunobri de functie van scheidsrechter aanwijzer, bovendien zal hij blijven spelen in de midweek en beiden zullen vaak te zien zijn langs de lijn want inmiddels hebben ze een blauw-wit hart gekregen. 
Maar ook zullen ze kunnen genieten van reizen, voorzitter Slager memoreerde aan hun motoren waar ze enkele jaren geleden mee begonnen zijn. Hun zoon zit in Denemarken en bovendien is dit voor hen een geliefd vakantieland geworden. 
In de vele tientallen jaren hebben beiden hier soms wat moeten laten liggen om het korfbal te kunnen helpen. Nu krijgt het actieve tweetal meer rust. 
“Dit is jullie dan ook van harte gegund” besloot voorzitter Matthijs Slager zijn speech.

Hillie startte met korfballen bij Kiol daar ook ontmoete ze Thees en samen hebben ze heel wat jaartjes bij Kiol doorgebracht alvorens ze bij Zunobri kwamen. 
In 1982 werd Thees trainer bij Zunobri waar hij ook jeugdtrainer is geweest waarna hij in 1990 met fluiten begon op verzoek van wijlen Be Kuipers. Omdat hij toen nog speelde bij Kiol maar het fluiten niet kon combineren met het spelen is hij overgestapt naar de midweek bij Zunobri, dat was in 1991. Sindsdien floot hij in de weekenden en speelde door de week en hielp daarmee niet alleen Zunobri maar ook de korfbalbond en het hele korfbalnoorden. Lang bleef hij bovendien nog materialen man van de club en heeft dat stokje inmiddels ook overgedragen. 
Hillie moest in de jaren 90 met een blessure noodgedwongen stoppen met spelen maar nam sinds dien nog deel aan het korfbal als bestuurslid, jeugdtrainer, kantinecommissie en vooral als morele steun van haar man.
Op 18 december 1993 werd het tweetal terecht vrijwilligers van de week en werden vereerd met een bezoekje van een journalist van toen nog het Nieuwsblad van het Noorden.
Zunobri heeft de inzet van beiden hoog in het vaandel te staan.

Zunobri wenst het tweetal dan ook heel veel plezier met hun nieuw gewonnen vrije tijd en hopen hen nog vele jaren langs de lijnen te kunnen ontmoeten als supporter.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram