Het mobiele digitale wedstrijdformulier gebruiken!

In deze moderne tijden gaat ook de korfbalbond met haar tijd mee. Men is bij het KNKV druk bezig met de invoering van het mobiele digitale wedstrijdformulier. Hiermee komen de papieren wedstrijdformulieren en spelerskaarten op den duur te vervallen.

In de hoogste klassen wordt er sinds het begin van het zaalseizoen met het digitale wedstrijdformulier gewerkt. De eerste bevindingen zijn positief en met ingang van het komende veldseizoen wordt het aantal klassen waarin gebruik gemaakt wordt van het digitale wedstrijdformulier uitgebreid. Dat betekent dat nu ook dat Zunobri 1 hiervan gebruik moet gaan maken.

Mogelijk dat met ingang van het volgende seizoen alle klassen, dus ook de jeugd, met het digitale formulier gaan werken. Omdat de spelerskaarten (uiteindelijk) komen te vervallen moeten wij op termijn van alle spelende leden een foto in het online administratiesysteem Sportlink invoeren. 

Het digitale wedstrijdformulier werkt met behulp van de app 'Sportlinked' die je gratis kan downloaden bij Google Play (Android) en iTunes (iPhone). Wanneer je app hebt gedownload, kan je deze aan jezelf koppelen met je bondsnummer. Je kan dan de gegevens zien van de ploegen waarin je (bijvoorbeeld als speler, coach of scheidsrechter) bent ingedeeld (wedstrijdprogramma, standen, etc.) en aan welke wedstrijden je bijvoorbeeld als coach of scheidsrechter bent gekoppeld.

Wanneer het digitale wedstrijdformulier in jouw klasse gebruikt kan worden, dienen de ploegen vooraf hun opstelling in de app in te voeren, waarna de scheidsrechter deze opstelling kan bekijken en goedkeuren. Na een wedstrijd kunnen de ploegen hun wissels invoeren kan de scheidsrechter in de app de eindstand, eventuele gele en rode kaarten en andere bijzonderheden invoeren, waarna dit online direct naar de bond verstuurd wordt. Hiermee komt de handmatige controle van wedstrijdformulieren te vervallen.

Dit veldseizoen hoeft alleen Zunobri 1 het digitale formulier te gebruiken, maar ook de mensen van de andere ploegen kunnen de app al downloaden en deze met hun bondsnummer koppelen aan hun account. Zo kan je nu al gebruik maken van de informatievoorziening in de app.

Druk hier voor de handleiding voor leden

Druk hier voor de handleiding voor scheidsrechters en officials