Wijzigingen spelregels: ook bij Zunobri 8x wisselen

De KNKV heeft een rij wijzigingen in de reglementen en spelregels aangekondigd. Ook voor Zunobri heeft dit gevolgen. Zo zal per direct 8x wisselen en terugwisselen mogelijk worden. Maar ook de 3e en 4e klas regelingen gaan op de schop. De schotklok zal nu ook in de 1e klas zijn.

Hervorming competitie
De competitie zal worden hervormd in de 3e en 4e klasse m.i.v. 2018/2019 middels een versterkte degradatieregeling in de 3e klasse. Dit zal nader worden uitgewerkt in de promotie/degradatieregeling voor de komende competities. De promotie/degradatieregeling voor seizoen 2018/2019 zal eind augustus verschijnen waarin voor iedere klasse duidelijk zal zijn wat het effect is.

Onderling resultaat in standaardcompetities
Met ingang van seizoen 2017/2018 zal in het gehele top-, wedstrijd- en breedtekorfbal het onderlinge resultaat van toepassing zijn wanneer een of meerdere teams aan het einde van de competitie gelijk zijn geëindigd. 

Maximaal 8x wisselen waaronder terug wisselen
Vanaf het seizoen 2017/2018 zal in het gehele top- en wedstrijdkorfbal 8x wisselen inclusief terug wisselen van toepassing zijn. De nadere uitwerking hiervan zal verschijnen medio augustus in de spelregelwijzigingen voor komend seizoen. Met deze wijzigingen zal korfbal zich verder kunnen ontwikkelen als sport wat bijdraagt aan de ambities van het Bondsbestuur.