Verslag Spannende avond jeugd

Vrijdag 17 oktober was het dan zover, de spannende avond zou plaats gaan vinden. Er hadden zich 25 meiden opgegeven die het aandurfden om zich over te geven aan de duisternis.

 

Nadat iedereen zich verzameld had bij het clubgebouw vertrokken ze naar de plek van bestemming. Lisette had moeite om de bestemming te vinden, maar uiteindelijk kwam iedereen gespannen aan bij de NAM locatie vlakbij Grijpskerk. Achter deze locatie bevindt zich een groot (en overdag heel mooi), donker park.

De organisatie ontving te jeugd hartelijk en er werd verteld wat ze konden verwachten. In het park zouden zich opdrachten bevinden die de kinderen moesten doen. Maar hoe zie je die opdrachten in het donker en hoe weet je nu welk pad je moet volgen. Het antwoord kwam snel; de afgelopen weken had iedereen glazen potjes verzameld, deze stonden met een waxinelichtje erin langs de route en bij de opdrachten. Dit gaf een heel mooi gezicht in het donkere park.

De eerste twee groepen waren onze D'ers en zij vertrokken vol entousiastme. Maar eenmaal in het park aangekomen deed de duisternis meer met hen dan de organisatie had verwacht. En dan waren daar ook nog eens de spoken die uit de bosjes tevoorschijn kwamen!! Gelukkig hadden de spoken hun oren open en bleef het laten schrikken beperkt.

De oudere groepen moesten natuurlijk laten zie dat ze niet bang waren en bedachten heuse tacktieken. Hierdoor was de spook met de trommel genoodzaakt om zich te blijven verschuilen. Maar toch wisten enkele spoken ze goed te laten schrikken. Ook de kabelbaan was een groot succes. Sommige opdrachten werden over het hoofd gezien door alle spanning en dachten ze dat ze alle gehad hadden, waren daar nog die twee wilde beren. Of waren het nu apen?? In ieder geval hadden ze een donkere vacht, wat natuurlijk niet opviel in de bossen.

Toen alle groepen en spoken weer veilig waren gearriveerd aan de Tuinbouwstraat kregen zij wat te drinken en te eten. De opdrachten werd bespoken en groep 2 (de D'ers) hadden gewonnen. Zij kregen een heuse skelet lolly.

De JAC kan terug kijken op een zeer geslaagde avond en dankt iedereen voor zijn of haar medewerking!!