Fokje van Hielkema erelid

ZUIDHORN, juni 2013 - Fokje van Hielkema (foto) stopt na 27 jaar Zunobri en nog eens een tiental jaren bij It Fean, fokjemet korfballen. Daarvoor alleen al werd ze in het zonnetje gezet “Maar”, zo begon voorzitter Matthijs Slager, “Fokje heeft voor Zunobri sinds 1986 zoveel betekent in vele functies, dat ‘t het bestuur heeft behaagd om haar tot erelid te benoemen”.

Slager reikte de oorkonde van erelidmaatschap uit aan Fokje en ook voor haar had het publiek een groot applaus. Iemand die het dik verdiend om het erelidmaatschap te dragen.

Fokje is sinds 1986 actief voor de vereniging had voorzitter Slager opgezocht in het laatste jubileumboek zo bekende hij. Maar hij wist dat Fokje erg veel in deze jaren voor de vereniging betekent heeft.
Fokje besloot einde dit seizoen te stoppen met midweken, na 27 jaar bij de K.V. Zunobri en nog eens een tiental jaren bij It Fean moest er maar eens een einde aankomen aldus de nuchtere Fokje. 
In al de jaren bij Zunobri startte ze in het 1e team van de club. Zij maakte goede maar ook vele mindere tijden mee bij de Zuidhorner club. 
Ze was jeugdtrainster en zelfs toen ze daar mee gestopt was kwam ze toch weer terug om de club te helpen.
Vele jaren was ze als JWL beschikbaar en als penningmeester was ze een betrouwbare sluitpost van de vereniging en dus ook nog eens zeer actief bestuurslid. Ook kantinedienst was haar niet te min en dus was Fokje overal wel te vinden. 
Na de lange lijst van taken van Vrijwilliger van het jaar Manon zei Slager: "Vergeleken met haar is het lijstje van de vrijwilliger van het jaar nog kort" en dus kreeg Fokje de oorkonde voor het erelidmaatschap onder luid applaus uitgereikt. 
Gelukkig zal Fokje zeker nog beschikbaar blijven in allerlei minder structurele rollen en zeker als supporter van haar dochter Janneke die bij de vereniging speelt.

De slotdag en het tentenkamp voorafgaand aan de huldiging waren ondanks de vele regenbuien geslaagd. De jongelui trokken zich weinig aan van de buien en kampeerden gezellig terwijl op de slotdag maar liefst 80 tot 90 mensen genoten van de wedstrijdjes en de barbecue (met dank aan sponsor Van Esch uit Noordhorn).
Er was uitgebreid vlees en salades en de twee grote tenten waren ruim genoeg voor de opgekomen leden en aanhang. Bovendien werd de Vrijwilliger van het jaar gekozen, dit jaar ging de titel naar Manon Bos zij had door haar inzet deze titel dubbel en dwars verdiend.