Gertjan van Drogen gaat niet door

GertjanZUIDHORN - Helaas heeft hoofdtrainer Gertjan van Drogen na een jaar en een optie op nog een jaar, toch besloten te stoppen als hoofdtrainer van Zunobri.

De Technische Commissie had nog een positief gesprek gehad met de selectie over het functioneren van haar vers aangetrokken hoofdtrainer en was zelf na interne evaluatie ook erg tevreden over het vakkundige maar ook geduldige optreden van Gertjan van Drogen.

De 25 jarige hoofdtrainer werd aangetrokken met 1 opdracht: hou de groep op een plezierige manier bij elkaar. Mede door zijn positieve optreden ontstond er een nieuwe golf energie door de gehele vereniging.

Na gesprekken van het bestuur met Gertjan gaf laatstgenoemde aan toch het spelen zelf erg te missen en de wens uit te spreken weer zelf te gaan spelen. Gertjan zal dan ook niet beschikbaar zijn als hoofdtrainer bij een club en gaat binnen Groningen op zoek naar een passende club.

De TC en het bestuur betreuren uiteraard zijn beslissing vooral ook omdat het profiel precies overeenkwam met zijn functioneren binnen de vereniging.

Gertjan van Drogen over zijn beslissing: "Ik heb het echt enorm naar mijn zin hier maar het spelen lonkt te veel"

Zunobri gaat dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en heeft inmiddels een verkennend gesprek met een mogelijke kandidaat kunnen regelen.

Daarnaast hoopt Zunobri volgend seizoen een aantal spelers toe te kunnen voegen aan haar op dit moment smalle selectie en is de club met degelijk beleid bezig de club naar een hoger plan te tillen.