Jaarvergadering besluit een contributieverhoging

ZUIDHORN - Maandag 26 november was het zover en hield Zunobri de jaarlijkse algemene vergadering (JAV). Het bestuur presenteerde de plannen maar moest noodgedwongen ook een voorstel tot contributieverhoging bij haar leden neerleggen.

Op de vergadering werden de gebruikelijke stukken behandeld. Het secretariaatverslag maakte melding van een aantal positieve punten zoals het erbij trekken van een secretaris en een aantal mindere punten zoals het niet behalen van bepaalde doelstellingen.
De financiele begroting en exploitatie zat dit jaar welliswaar uitstekend in elkaar en de kascommissie was dan ook lovend over de boekhouding van penningmeester Anneke Westra, toch moest zij een kleine teleurstelling doorgeven aan haar leden.
De korfbalbond heeft haar huishoudboekje niet op orde gehad want er was ruim 2 ton aan tekorten opgelopen door allerlei verkeerde inschattingen en tegenvallers. Daardoor is er eigenlijk per direct al een aanslag gedaan op de kas van alle verenigingen na behoorlijk wat discussie in de diverse ledenvergaderingen.
Het bestuur voorziet een begrotingstekort van 2000 euro als alles zo blijft. Dat betekent dat er naast een contributieverhoging nog meer moet gebeuren om de vereniging de komende drie jaar gezond te houden.
Het bestuur presenteerde een contributieverhoging van 20% voor alle leden. Een seniorlid moet dan i.p.v. € 132,00 nu € 160,-- euro betalen. Daarmee is Zunobri niet de goedkoopste in de regio maar zeker ook niet de duurste.
Ook de kantineprijzen moeten omhoog mede door verhoging van accommodatiekosten.
Na het officiele deel liet het bestuur de vergadering brainstormen over hoe de vereniging financieel meer kan binnenhalen. In drie groepjes kwamen er leuke ideen uit van een 'club van 100' t/m het uitsmeren van een actie over een heel jaar - denk aan flessenactie wat over een heel jaar ingeleverd kan worden -.