Zunobri door naar finaledag Frisbee

Groningen- Na dat vorige week de mixploeg van korfballers van Zunobri, Sparta en It Fean en ROG weer deel nam aan het jaarlijk terugkerende toernooi van Gronical Dizziness brak deze week de 2e dag aan van dit toernooi.

Nu was de ploeg compleet, helaas zonder voorzitter Matthijs Slager die kampte met een scheenbeenvliesontsteking, was het voor de ploeg uit Zuidhorn en omstreken om de swung van vorige week aan te houden en door te zetten met het leuke spel wat zij lieten zien. Mark Nijenhuis,Ron Berkenbosch en Rolf Pera waren voor lengte en snelheid en tactiek aan de ploeg toegevoegd. Mark Nijenhuis die voor het eerst in zijn leven deelnam aan dit toernooi stond soms zelf verbaasd hoe hij zijn schijven tot op perfectie na plaatste bij zijn mede-teamgenoten.

In de vorige wedstrijden werd er gehamerd op kort en snel spel, dit werd deze week stug doorgezet. Belangrijk voor de frisbee-spelers was dat de tegenstand nu wat zwaarder en sneller werd. Desondanks werden er toch relatieve gemakkelijke overwinningen geboekt door de ploeg. Opmerkelijk was dat Niels Pera zijn vorm van vorige week had verder ontwikkeld en hij snel al door de ploeg als beste speler werd gewaarmerkt.

Dat frisbee een spel is met snelheid, tactiek en soms rare bewegingen en poses blijkt wel uit de volgende foto die door de       concurrentie genomen was. Hieronder ziet u Rolf Pera die een opmerkelijke dans/pose uitvoert tijdens dit toernooi

Frisbee2012

Zoals u ziet blijft Frisbee een leuke sport om te doen, onze trouwe supporter en Zunobri-erelid Christiaan Schaafsma stond weer verbaasd hoe zijn oud-pupillen een leuk spelletje neer hadden gezet. "Het blijft me verbazen deze sport, volgende week de finale-dag, hopen dat de ploeg nu eindelijk de eerste plek durft te veroveren.

Maandag 18 juni, zal Zunobri de strijd aan gaan om in de finale te komen. De eerste wedstrijd voor de ploeg begint om 19.00, mocht deze wedstrijd gewonnen dan komen ze tegen-over angstgegner Ultimoat'n te staan. Deze ploeg heeft Zunobri in het 2e jaar van deelname behoorlijk lastig gemaakt.

Kom dus volgende week kijken op het CiBoGa terrein in Groningen voor het laatste deel van het frisbee-toernooi