Zunobri E1 kampioen, A1 net niet

e1kampioenZUIDHORN - 27 februari 2016, De dag van de kampioenschappen. Zunobri E1 en A1 konden bij winst kampioen worden. Het werd een hele spannende dag voor beide teams, de wedstrijden liepen beiden totaal anders dan gehoopt, E1 kwam er mee weg en won maar A1 vond in DWA/Argo een betere tegenstander. 

Zunobri E1 startte goed, het wist steeds een voorsprong te pakken en ging enthousiast door tegen de Pein E2. Maar de friezen lieten zich niet van de wijs brengen. 

Al net zo enthousiast gingen de geelhemden uit De Pein aan de slag en wisten steeds bij te blijven. Vooral de Zunobri meiden hadden het ontzettend moeilijk met hun zuivere dames. 
Het was zelfs 3-4 bij rust en ineens leek het kampioenschap verder weg dan verwacht. Het werd een gedenkwaardige tweede helft, de emoties schoten alle kanten op en de vele ouders en familie leefden luidkeels mee. 

Maar De Pein wist het publiek stil te krijgen want het liep uit naar een 3-5 voorprong en hield dat vast. Tot ineens Zunobri E1 verdedigend de zaak onder controle kreeg en terugkwam tot 7-7. De laatste minuten droop de spanning ervan af. De ouders stonden van spanning allemaal op de banken en wilden de bal wel door de korf schreeuwen. 

En ja hoor, in de laatste minuut scoorde de jonge blauw-witten de 8-7 waarna de vreselijk spannende seconden wegkropen en iedereen hoopte op het laatste signaal vooral toen De Pein nog even aanzette maar door de sterke verdediging zat de tegenstander helemaal vast. 

Zunobri E1 werd kampioen met 8-7.

----------------------

Zunobri A1 heeft geknokt voor wat het waard was, een sterk begin met een 3-1 voorsprong en later nog een 4-3 voorsprong kon niet worden vastgehouden. DWA/Argo vond eenvoudigweg iets makkelijker de korf. Toch werd er niets echt weggegeven, een paar momenten met pech betekende dat DWA/Argo profiteerde en langzaam wegliep. De krachten vloeiden wat weg maar met nog een paar mooie acties kwam het team van Willem en Alie Pera toch ietsje dichterbij, helaas was er niet genoeg tijd en werd DWA/Argo A3 kampioen in deze klasse.
Sponsor van dit team is Kees Afman Uitdeuken zonder spuiten