Zunobri ontvangt Macau in drukke sporthal

ZUIDHORN - Zunobri was al enige weken bezig geweest op intitiatief van PR medewerker Robert Jan Hidding, om Chinees Macau te ontvangen met een diner en een oefenwedstrijd. K.V. Stadskanaal organiseert al jaren een internationaal toernooi waarbij dit jaar voor het eerst ook Macau aanwezig was. Het werd een zeer gezellige en sportieve ontmoeting in een mooie ambiance. 

maatlijdEen kleine omweg noopte de chauffeurs van Macau om wat later binnen te komen maar om 17.45 was het toch zover, de toch ietwat zenuwachtige leiding ontving de Chinese gasten hartelijk. 
Het diner werd geheel gratis aangeboden door Bakker Smit uit Kommerzijl en Slagerij Menno Knot uit Zuidhorn en enkele leden van de club hadden heerlijke soepjes gemaakt als voorafje. 
Ietwat onwennig gingen beide partijen aan tafel maar daar kwamen dan toch langzaam de gesprekken op gang te komen, er werden zelfs grappen uitgewisseld en een goede sfeer ontstond. 
Rond 18.30 uur vertrok de hele stoet weer maar nu naar de sporthal waar de sportieve voorbereidingen werden gedaan. 
De activiteitencommissie had de hal leuk versiert en de jeugdcoordinatoren hadden Zunobri E1 en D1 opgeroepen om mee op te lopen bij de presentatie van de teams. 

Om 18.45 uur was het dan ook zover, beide teams kwamen oplopen onder luid applaus want het publiek was in ruime getale opgekomen, de tribunes zaten hutjemutje vol belangstellenden, ouders en zelfs oudleden. Zo liet zich oud-voorzitter Tinus Jager zien maar ook oudtrainers Rogchert van Wijk en Thees Bouma met vrouw Hillie kwamen belangstellend opdagen. De muziek zweepte de sfeer nog wat meer op en het publiek genoot dan ook. 
Direct na het voorstellen mochten de jongste Zunobriaantjes op de foto met de gasten uit China waarna de wedstrijd ingefloten werd door arbiter Robert Jan Hidding. 

Zunobri begon gemotiveerd door het talrijke publiek, vlijmscherp aan de wedstrijd, Simone Veenstra bracht vrij snel met een doorloopbal de blauw-witten op voorsprong. Maar Macau was niet gekomen om te verliezen en scoorde zelf met een mooie one-hander een kans onder de korf. 
Maar tot 3-1 had Zunobri duidelijk de bovenhand, 3-2 volgde nog waarna Wietse vd Noord 4-2 bracht, daarna ging het hard, tot 8-2 was het Zunobri dat de klok sloeg. Toch scoorde Macau nog 8-4, bij rust was er een 13-7 stand bereikt, iets waar trainer André Woltinge erg tevreden mee was. 

Na rust echter een ander beeld, Zunobri wist de korf niet te vinden hoewel het qua lengte en korfbalervaring veel meer overhad, toch kwamen Macau terug tot 14-10. Het publiek juichte de gasten van harte toe en hoopten op een nog spannender wedstrijd. 
Maar daarna was de koek op bij onze sympathieke gasten, de vermoeidheid van het reizen en nieuwe indrukken in combinatie met het betere spel, lengte en kwaliteit van de blauw-witten brak de withemden op. 
Zunobri vond de korf weer en toen alleen Larissa nog moest scoren werd ze stevig uitgesteund door haar vak, het duurde nog tot 2 minuten voor tijd maar toen was het ook raak, een mooie doorloper werd met luid applaus begroet. 

De 22-12 eindstand was goed voor het moraal maar deed er eigenlijk niet toe, na tijd werden er uitgebreid groepsfotos en soms kleine groepjes-fotos gemaakt. Emailadressen en ervaringen werden uitgewisseld, het ontvangstcomite had geregeld dat er ook na tijd in de kantine van de sporthal verbleven kon worden. 
De vele oud-gedienden en jonge leden mengden zich met elkaar en met de chinese afvaardiging. 

Een geslaagde, gezellige en sportieve ontmoeting. 

Druk hier voor de youtubebeelden van de wedstrijd

Druk hier voor een kort verhaaltje van het Dagblad van het Noorden

zunobrimacau