Icopal schoolkorfbal toernooi een groot succes!

Woensdag 16 september werd voor de 31e keer door korfbalvereniging Zunobri in Zuidhorn het Icopal schoolkorfbal toernooi georganiseerd voor de basisschool leerlingen van de groepen 5/6 en 7/8.

 Naast scholen uit Zuidhorn deden dit jaar ook scholen uit Niekerk en Oldekerk mee. Totaal waren er 27 teams wat een verdubbeling was ten opzichte van vorig jaar. Er werd zeer fanatiek gestreden om iedere punt. Volgens een strak schema werden alle wedstrijden gespeeld onder leiding van studenten van het Alfa College Sport en Beweging.

Na een sportieve middag waren om half 6 de winnaars bekend:

Groep 5/6:

1e plaats: de Windroos 2 en tevens winnaar van de wisselkorf

2e plaats: de Brug 7

3e plaats: de Brug 5

Groep 7/8:

1e plaats: het Anker en tevens winnaar van de wisselbeker

2e plaats: de Borgh 2

3e plaats: de Opstap 3

De prijs voor het mooiste spandoek werd gewonnen door de Opstap 1.

De organisatie had alles goed onder controle. Het enige waar ze geen invloed op hadden was het weer. Omdat er veel regen was voorspeld had de gemeente Zuidhorn een aantal tenten beschikbaar gesteld. Gelukkig viel het uiteindelijk nog heel erg mee met het weer. Pas tijdens de prijsuitreiking begon het flink te regenen.

De kinderen kregen allemaal een appel aangeboden namens van Esch groente en fruit uit Noordhorn wat goed in de smaak viel.

Dankzij de vele vrijwilligers, de Oranjevereniging, de gemeente Zuidhorn, de GKV De Rank voor het beschikbaar stellen van de parkeerruimte en de sponsoren Icopal, sporthuis Bergman en van Esch is dit korfbaltoernooi weer zeer geslaagd.

Alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille mee en de mogelijkheid om 3x gratis een training te volgen. 

Hieronder vind u de foto's, klik op de link (met dank aan Dieneke Kapma)

Druk hier voor de foto's

Icopalschoolkorfbal icopalskb2 

skb3 skb4