Zunobri op kleintje oranjemarkt

Zaterdag 4 oktober was er feest in Zuidhorn. Het centrum van Zuidhorn is drastisch veranderd. Als afronding van het Komplan Zuidhorn had de oranjemarktZakenkring Zuidhorn en de ondernemers in samenwerking met de gemeente een gezellige dag georganiseerd. ‘smorgens de feestelijke opening van het plein en vanaf 12.00 was er in het centrum een “kleintje oranjemarkt”. Een braderie, optredens, workshops. Verenigingen van Zuidhorn mochten deze dag ook aanwezig zijn om hun club te promoten.

Zunobri wilde hierbij natuurlijk ook aanwezig zijn. Wij zijn een gezellige vereniging en konden daarom niet ontbreken. We willen laten zien dat korfbal meer is dan alleen maar een balletje mikken in de korf. Velen van de club waren deze dag aanwezig om er met elkaar een leuke dag van te maken en natuurlijk om anderen enthousiast te maken voor korfbal. Iedereen had de mogelijkheid om eens te proberen te schieten in de korf. 1 minuut lang, zoveel mogelijk doelpunten maken. Dit bleek toch nog niet zo makkelijk te zijn, als velen wel dachten. Er werd een hoop gelachen en geprobeerd. Kinderen tot 10 jaar mochten op de lage korf van 2,5 meter schieten, was je ouder, dan moest het op de 3 meter korf. Als beloning kon je na afloop naar huis gaan met een appel of banaan die werd aangeboden door van Esch Groente en Fruit. Voor de kinderen was er daarnaast ook nog een leuke kleurplaat.

Na afloop van de dag hebben we gekeken wie er de meeste doelpunten had gemaakt in 1 minuut. Bij de volwassenen was dit Allard Bloem(zie foto). Hij kreeg een autowasbon ter waarde van 15 euro aangeboden door Autowascentrum Noordhorn. Bij de kinderen was het Foka. Zij kreeg een tas met 2 bioscoopbonnen en een bidon aangeboden door Rabobank Noord West Groningen. Donderdagavond hebben we de prijsjes rond gebracht. Helaas lag Foka al op bed, maar haar vader vertelde dat ze er vast heel erg blij mee zal zijn. Allard Bloem was blij verrast. Hij gaf aan het korfballen altijd erg leuk te vinden, vandaar dat hij ook een balletje had willen gooien afgelopen zaterdag op de markt.

Korfbalvereniging Zunobri heeft genoten van deze dag. Heeft u het net zo leuk gevonden als wij en vond u het erg leuk om eens een balletje te schieten, komt dan gezellig langs bij ons en doe eens mee!!