Slotdag met mooi weer, gezellig

ZUIDHORN - Zaterdag 14 juni stond de slotdag gepland voor de K.V. Zunobri. Zunobri dat dit jaar uit een dal is geklommen en een nieuwe start maakte vierde het blij maar er waren ook afscheidmomentjes. 

 


TENTENKAMP op vrijdag

Vrijdag 13 juni moest het Nederlands elftal haar achteraf legendarische wedstrijd spelen tegen Spanje. De JAC had dus ook een groot scherm geregeld want het traditionele tentenkamp vind altijd de vrijdag voor de slotdag plaats. 

Tientallen tentenkampers en Zunobrianen in het oranje verzamelden zich dan ook rond het TV scherm terwijl de tenten opgesteld stonden achter het kunstgrasveld. 

De avond werd natuurlijk fantastisch afgesloten door de 1-5 winst van Oranje waarna het kampvuur aanging, er gefrisbeed en een balletje geschoten werd. Uiteraard vloeide het bier en hier en daar gingen mensen alvast hun slaapzak opzoeken. Tot laat in de nacht knetterde het kampvuur nog en op gedempte toon bleef de gezelligheid lang bewaard totdat de laatste ook maar eens zijn bed ging opzoeken. Hoewel bij sommigen de nachtrust kort was want hier en daar liepen luchtbedden leeg waardoor zij dan maar weer anderen gingen lastig vallen die daardoor ook weer een korte nachtrust hadden.De lol was er niet minder om. 

 

 

 

ZATERDAG mixtoernooi en barbecue

's Morgens vroeg werd er eerst ontbeten door de kampbewoners waarna iedereen langzaam binnendruppelde omdat om 11 uur het mixtoernooi zou beginnen. 

Er werden stevige duels uitgevochten hoewel de sterkere teams al snel boven kwamen drijven, de Slagerclan en de Pera-piraten waren natuurlijk een sterk team maar ook de Luining-familie ging er hard tegen aan. 

Uiteindelijk won het team met een rij oudgedienden zoals Jantine de Vries en Rian Alkema-Beeftink, dit was dan ook een echt mixteam en mochten de taart opeten. 

 

Barbecue

 

De JAC opende bij monde van Manon Bos de barbecue die


uitstekend verzorgd was door sponsor van Esch en iedereen viel aan. Gelukkig hield de koning van de barbecue, Hans Luining, de zaak grondig onder controle want de hongerigen vielen aan als wolven. 

Ondertussen werd er gekletst en contacten werden aangetrokken. Ouders, jonge leden, oud-leden en bestuursleden liepen allen door elkaar heen en vaak werd de vraag natuurlijk gesteld, wie wordt de nieuwe voorzitter, is er al een nieuwe penningmeester bekend en vooral zouden Irmgard en Jabik de vrijwilligers van het jaar worden...

 

Applaus 

Toch begon voorzitter Matthijs Slager met een dik compliment. De club had een moeilijke periode overwonnen en had dit jaar een geweldig jaar neergezet. Hij vertelde wat het nieuwe beleid is en noemde de prestaties van alle teams. Het woord plezier was dit jaar belangrijk maar hij liet doorschemeren dan prestatie natuurlijk wel belangrijk blijft, immers we zijn een sport. Hij moedigde ieder aan een dik applaus voor onszelf als club te geven en dit werd dan ook met gejuich begroet. 

 

Kaderleden

Eerst noemde Slager in zijn woordje Gertjan van Drogen die afscheid gaat nemen als trainer, hij bedankte hem voor zijn inzet en hoopte dat Gertjan met plezier zelf de draad van korfbal weer op zou kunnen pakken. 

Maar ook de andere vrijwilligers werden bedankt, de jeugdtrainers, jeugdscheidsrechters en bondscheidsrechters werden in het zonnetje gezet. 

De sponsorcommissie zette twee sponsoren in het zonnetje want ook zij hadden natuurlijk veel betekend voor onze kleine maar gezellige club. 

Ook riep Slager ineens Willy de Jong naar voren, zij was verrast en wist van niets. "Je snapt waarschijnlijk niet waarom" zei de voorzitter. Hij roemde Willy om haar enorme inzet bij acties, zo was zij de persoon die het meeste verkocht bij de suikerbroodactie maar ook bij de geraniumactie was zij weer de beste. "Speciaal daarom willen we je bedanken". 

 

Vrijwilligers van het jaar

Uiteraard kwam daar het spannende moment. Wie zou Frits de mascotte voor een jaar meekrijgen naar huis. "Die mag best op de schoorsteenmantel" aldus Slager over Frits. 

Eerst zette hij een aantal kandidaten even in het licht. "Ok die hebben hem dus nog niet maar ik kan het toch niet laten hen even te noemen", zo noemde hij Magriet Haaijema en Hans Luining die zich zo tomeloos in hebben gezet om van bijna geen sponsors naar maar liefst 17 sponsors over te gaan in 1 jaar. Hij roemde de inzet van de Jeugdcoordinatoren die het gezicht naar de scholen zijn geweest van Zunobri bij bijvoorbeeld de groep 3 / 4 instuif. Maar ook de inzet van Tjomme Wijtsma en Jolanda Bloema die de Poiesz actie voor de 2e keer tot een knallend succes wisten te maken. Zij kregen hem dus allemaal (nog) niet.....

"Maar, wie heeft hem dan wel", Slager voerde de spanning op. "bij alles wat ik nu opnoem verraad ik al wie het is, of liever, wie het zijn want we hebben dit jaar niet 1 maar 2 vrijwilligers van het jaar"

Hij noemde NL-doet, verbouwing van het clubhuis, ouders en kader naar het theaterstuk over sportiviteit, wedstrijdsecretariaat. 

De oe's van herkenning waren niet van de lucht en natuurlijk kon het ook niet anders dan dat Jabik en Irmgard de Boer naar voren werden geroepen en Frits voor een jaar in huis mogen hebben. Onder luid applaus en met trotse blikken van hun drie dochters namen zij de bloemen en Frits in ontvangst. 

 

 

Erelid

Maar daarmee was de kous nog niet af. 

Secretaris Rene Bloema wees Matthijs er fijntjes op dat dit belangrijke onderdeel nog wel even moest gebeuren. 

Voorzitter Slager pakte direct de draad weer op en gaf aan dat deze man echt speciaal aandacht verdiende. Een man die jaren lang trainer was, jaren lang speler is geweest en voortrekker van het midweekteam. Iemand die bovendien bij vele acties aanwezig was en als TC lid Zunobri vele jaren trouw gediend heeft. Maar ook een man die dit jaar moest stoppen vanwege zijn fysieke ongemakken. 

"Maar hij kwam maar niet opdagen, gelukkig sloop hij binnen op dit feestje" eindigde Slager zijn betoog. 

Hij riep Henk van der Spek naar voren en bood hem het erelidmaatschap aan. 

Henk was verrast en zelfs geemotioneerd door dit eerbetoon, een eerbetoon die hem dik gegund is en welke hij ook dik verdiend heeft. 

 

Voorzitter en penningmeester

Inmiddels wist iedereen al dat penningmeester Anneke Westra en voorzitter Matthijs Slager gaan aftreden, helaas kon Anneke vanavond niet aanwezig zijn maar toch wilde Slager haar bij deze bedanken.

"Bovendien", kondigde hij aan, was er een nieuwe kandidaat-penningmeester gevonden in de persoon van Hans Luining. 

Ook over zijn eigen afscheid was hij duidelijk, hij noemde zelf een aantal dingen uit de afgelopen 14 jaar en kwam met de aankondiging dat er ook nu weer een kandidaat was gevonden om hem op te volgen. 

Hij riep Dick Blaauw naar voren, "Dick", zo zei hij, "is een sportman, misschien wel een basketballer maar je hebt je sporen al verdiend toen ik vandaag in het mixtoernooi tegen je speelde" aldus Slager schertsend. 

Blaauw is manager in de ICT en heeft dus al de nodige bestuurlijke ervaring, daarbij is hij al enkele keren van verenigingen voorzitter geweest wat Zunobri ook ten goede gaat komen. 

Beide kandidaten werd een luid applaus gegeven. 

 

Maar zo makkelijk kwam Matthijs er niet vanaf, secretaris Rene Bloema nam het woord en bood de scheidende voorzitter een aantal meer symbolische cadeaus aan. "Want gezien jouw staat van dienst is alleen nog maar een Porsche goed genoeg, er is niets wat jouw dienstjaren zou kunnen vergoeden. Helaas zit die Porsche er niet in." aldus Bloema. 

Matthijs kreeg een plakaat met daarop een kort overzicht van zijn prestaties maar ook manchetknopen met Zunobri erop. 

Daarna nam Christiaan Schaafsma het woord: "een beetje namens het bestuur maar ook namens de TC en als vriend". Hij roemde Slager om zijn diplomatie, zijn netwerk kwaliteiten en zijn visie. De vele prestaties zoals kampioenschappen, kunstgras en derde sportbestuur van Nederland. Maar vooral zijn passie en zijn mensenzorg. 

Met een citaat van Foppe de Haan en het boekje "Sportjongens" over Foppe de Haan, Hans Westerhof en Henk Gemser sloot hij zijn betoog af. 

Bloema sloot daarmee de avond af waarna er nog nagezeten werd en de avond sluimerend afliep. Daarmee is een mooi en spannend nieuw jaar afgesloten en kan Zunobri vooruit kijken met een positieve blik.