Sfeervolle slotdag Zunobri

ZUIDHORN - Op de laatste seizoensdag van de K.V. Zunobri wordt traditioneel het mixtoernooi en barbeque gehouden voor ieder die Zunobri een warm hart toedraagt.
De avond ervoor werd het tentenkamp gehouden voor de 3e keer onder organisatie van de JAC.
Behalve dit hadden Manon Bos en Marjolein Bloema hun laatste wedstrijd met hun selecties van de provincie Groningen op het DPT in Beilen en deden het uitstekend.

Voor foto's kijk op de Zunobri foto pagina of druk hier!

Tentenkamp
Op vrijdagavond al begon eigenlijk het weekend met afsluiting. Speciaal voor de jeugd was het tentenkamp georganiseerd. Bijna 25 kinderen en begeleiders hadden een tent opgezet en sliepen bij het clubhuis. De JAC organiseerde een paar leuke spellen en een kampvuur zorgde voor de nodige sfeer. Uiteraard werd het erg laat, of erg vroeg, maar net hoe je het bekijkt.

Drie Provincien Toernooi
Omdat het mixtoernooi gelijk viel met het DPT konden er maar weinig Zunobrianen mee met Manon Bos en Marjolein Bloema naar Beilen. Manon speelde met de B-aspiranten goed want deze keer werden ze 2e en verloren 1 wedstrijd maar wonnen de andere. Marjolein werd zelfs met haar C-aspiranten selectie eerste en wonnen eigenlijk vrij gemakkelijk van beide tegenstanders.
Omdat ook de junioren van Groningen eerste werden en de D-pupillen 2e deed Groningen het op het veld uitstekend.

Mixtoernooi
De familiestrijd laaide weer in alle hevigheid op, het combinatieteam met fam. de Boer, de familie Stigter en Luining had op papier een ijzersterk team, helaas deed het het niet zo goed als gedacht. Uiteindelijk won het team met familie de Vries.
Ondanks de eerste regen 's morgens was het toch een prachtige dag met regelmatig zon. De sportieve strijd deed iedereen goed en na de prijsuitreiking kon men zich opmaken voor de Barbeque.

Barbeque
De barbeque was uitstekend verzorgd door het bestuur en JAC. Een paar partytenten zorgden voor de overkapping maar gelukkig was het niet nodig omdat het toch mooi weer bleef.
Er was een zeer ruime opkomst van ouders, oud-leden, jongeren en ouderen. Waar de ouderen zich vermaakten met een praatje, een stukje vlees en een pilsje konden de jongeren zich uitleven op het kunstgrasveld met schotspelletjes of frisbee.

Officiele gedeelte
Voorzitter Slager nam het woord want traditioneel is ook het bedanken van de diverse vrijwilligers en hen in het zonnetje te zetten.
Alle jeugdtrainers werden nog eens naar voren geroepen en een bedankje gegeven, voorzitter Slager memoreerde "we willen het niveau omhoog hebben en ik heb zelf gezien hoe de jeugdtrainers met de jeugdcoordinatoren dit doen".
Ook vroeg hij om applaus voor alle jeugdwedstrijdleiders en scheidsrechters van Zunobri, "het kost Zunobri op jaarbasis honderden euros als we geen wedstrijden fluiten" aldus de voorzitter.

Nieuwsbrief
"Zegt de datum april 1999 jullie iets?" begon voorzitter Slager. Ieder keek elkaar meewarig aan, maar het verlossende woord kwam. De Zunobri Nieuwsbrief bestond sinds april 1999, het onregelmatig verschijnend orgaan kwam toen al bij tientallen mensen in hun mailbox. Anno 2009 zijn dit er bijna 100 geworden. Reden voor het bestuur om dit even in het zonnetje te zetten.
Door middel van een ingelijsde collage die werd overhandigd aan Christiaan Schaafsma werd er nog eens aandacht aan gegeven.

Erelidmaatschap
Onlangs werd Thees Bouma als eerste lid benoemd als Erelid van Zunobri. Een terechte keuze want Thees deed al vanaf het prille begin van Zunobri allerlei zaken voor de club. Hij was hoofdtrainer, jeugdtrainer, materialenman, klusjesman, scheidsrechteraanwijzer, scheidsrechter en speler van zowel het 1e als later de midweek. Toen Thees stopte als scheidsrechter en een paar maand later ook als speler reikte voorzitter Slager het eerste erelidmaatschap uit aan deze vrijwilliger.
Op deze avond kreeg ook Christiaan Schaafsma een erelidmaatschap vanwege zijn verdiensten voor de vereniging, aangeboden.

Vrijwilliger van het jaar
Jaarlijks wordt de vrijwilliger van het jaar uitgezocht. Vorig jaar was dit Robert Jan Hidding, nu mocht hij zijn mascotte overdragen.
Het bestuur wees deze keer hem toe aan Marielle Smit-v.d. Zee. De actieve Marielle is trekker van de JAC, organiseerde de reis en tickets naar Ahoy al voor de 3e keer, was als aanvoerster altijd actief aanwezig als er iets moest gebeuren, deed vooral in het verleden vaak verslagen en zorgt voor vernieuwing op de site voor informatie over activiteiten in de JAC.

Mastercoach van 2008/2009
De titelhouder van de Mastercoach was Robert Jan Hidding. De mastercoach werd dit jaar erg spannend. Ook dieptepunten waren er want in maart moest het spel zelfs stilgelegd worden vanwege de geringe melding van uitslagen.
Helemaal onderaan eindigde oud-lid Rinze die buiten mededinging meedeed, als derde eindigde Esther met Hiephoi, op de 2e plek eindigde Ricardo met Kampioenen en dit jaar waren er zelfs 2 mastercoaches.
D-pupil Sandra van Beusekom en senior John Beeftink deelden de prijs en werden dit jaar de mastercoaches van 2008/2009.

Felicitaties en bedankjes
Toen nam Jantine het woord, eerst riep ze naar voren haar B2 aspiranten en vertelde vol trots over haar spelers en gaf hen een aandenken door een foto van het team.
Ze vervolgde want ze riep de zwangere Marielle naar voren, namens de selectie kreeg Marielle een kado in de vorm van een schommelkoe.
Daarna riep de selectie scheidend coach Ron Berkenbosch naar voren. Hij was bij de laatste wedstrijd al door het bestuur in het zonnetje gezet maar de selectie had nog een afscheidscadeau en een bedankje voor hem, hij kreeg een 2 persoons laken en kussenslopen met opdrukken van fotos van Zunobri en uitspraken van hem, aangeboden.

 


Ook riep Robert Jan de C1 en B2 nog op omdat de B1 een lastig jaar had gezien de blessures en vertrek van bepaalde speelsters, de C1 en B2 werden bedankt door de B1 met een taart.

Na dit officiele gedeelte bleven er nog velen lang hangen maakten het gezellig, totdat vaders en moeders hun kinderen van het veld af moesten trekken. Een kleine groep maakte het nog erg laat met pokeren en nakletsen. Nog menige knuffel werden uitgedeeld aan scheidend trainer Berkenbosch die nu toch wel als Zunobriaan bijgeschreven mag worden.

Een geslaagde en gezellig slot van het seizoen. Prettige vakantie!